Randamentul pe piata imobiliara ar putea sa scada cu 10% in acest an

Profitul obtinut de dezvoltatorii care activeaza pe piata imobiliara romaneasca se ridica la valori cuprinse intre 15-35%, insa pentru acest an, analistii apreciaza ca nivelul castigurilor ar putea sa scada cu aproximativ 10%. „Chiar si asa nivelul este superior celui intalnit pe alte piete constante din Europa si America de Nord. In ciuda diminuarii nivelului de risc si a dezvoltarii mediului de afaceri inspre standarde occidentale, oportunitatile pe piata imobiliara din Romania sunt

Profitul obtinut de dezvoltatorii care activeaza pe piata imobiliara romaneasca se ridica la valori cuprinse intre 15-35%, insa pentru acest an, analistii apreciaza ca nivelul castigurilor ar putea sa scada cu aproximativ 10%.




„Chiar si asa nivelul este superior celui intalnit pe alte piete constante din Europa si America de Nord. In ciuda diminuarii nivelului de risc si a dezvoltarii mediului de afaceri inspre standarde occidentale, oportunitatile pe piata imobiliara din Romania sunt remarcabile”, se arata intr-o analiza efectuata de compania Regatta.



Pentru investitorii internationali piata romaneasca de gen este foarte interesanta chiar daca uneori produsele oferite nu sunt de cea mai buna calitate. De aceea o parte dintre investitorii institutionali au adoptat o startegie diferita de actiune. Multi au preferat sa incheie parteneriate cu mari dezvoltatori, finantandu-le proiectele si impunand o serie de conditii in care sa aiba loc achizitiile. „Asemenea investitori obtin randamente de 8-10%, cu posibilitatea cresterii pana la 15% pentru proiectele localizate in afara Capitalei”, se mentioneaza in studiul Regatta.


Profituri importante sunt obtinute in urma dezvoltarii marilor proiecte rezidentiale si de retail. In ultimii doi ani, rezultate mari s-au inregistrat si in cazul proiectelor rezidentiale amplasate in principale orasele din Romania.


„Stabilitatea economica si capacitatea de absorbtie a majoritatii pietelor romanesti, si cu precadere a celei imobiliare, au transformat Romania intr-una dintre cele mai atractive zone pentru investitii. Acest lucru s-a simtit in primul rand in piata imobiliara, putand spune ca din acest puncte de vedere suntem deja integrati in Uniunea Europeana”, conchide analiza efectuata de specialistii de la Regatta.



Sursa: Capital, 09 ianuarie 2006