746, +2,9%, iar SNP la 3.500, +5,4%. Nici actiunile Bancii Transilvania (TLV) nu s-au lasat mai prejos si au urcat cu +5,2%, la 7.050. De notat evolutia SIF-urilor: cotatiile acestora par a fi atins din nou un minim local (insa unul mai ridicat) pe fondul corectiei survenite dupa rally-ul de la mijlocul lunii mai.
1 iunie. Indicii pietei au mai castigat cate 2%, pe fondul unui volum obisnuit acum, de 104 miliarde. Cresteri semnificative la nivelul preturilor medii au inregistrat titlurile Rompetrol (RRC) +7,71%, Petrom (SNP) +4,44% si SIF Oltenia (SIF5) +3,64%. SIF-urile au continuat evolutia buna dupa ultima corectie locala, insa cel mai probabil maximele atinse la ultimul rally nu vor fi depasite pe termen scurt.
2 iunie. Lichiditate si volatilitate redusa la bursa. In piata persista sentimentul ca se apropie vacanta.
3 iunie. Saptamana trecuta faceam cateva calcule in legatura cu valoarea BCR. O data cu intrarea in linie dreapta a procesului de privatizare, interesul creste. Pretendentilor, Unicredit, Intesa, HVB, Deutsche Bank, BNP Paribas, li s-a alaturat Grupul Fortis. Interesul foarte mare e justificat: un studiu Bank Austria Creditanstalt estima pentru urmatorii zece ani o dinamica medie anuala de circa 20% in euro in sistemului bancar din Romania. Daca in 2004 privatizarea SNP a adus capital semnificativ in tara, acum e randul BCR sa nu se lase mai prejos. Cine va castiga de pe urma transferului de proprietate? In mod direct, actionarii, deci SIF-urile.