Pericolul din carnea de pui. Ce are în ea? Puțină lume știe adevărul

Sursă: Dreamstime

Carnea de pui este una dintre cele mai recomandate în diete, însă adevărul ar fi cu totul altul. Nutriționistul Cristian Mărgărit a vorbit despre beneficiile acesteia, dar și despre cât de sănătoasă este, de fapt, față de alte tipuri de carne.

Într-un interviu acordat la DC News, nutriționistul Cristian Mărgărit a vorbit despre carnea de pui, dar și despre carnea de porc. Potrivit acestuia, carnea de porc este mult mai sănătoasă decât cea de pui.

Totodată, el a explicat și motivele acestei precizări. Carnea de porc poate fi și ea slabă, atunci când nu sunt mâncate porțiuni cu grăsime. De cealaltă parte însă, la carnea de pui există riscul să aibă mai multă apă, sare, dar și alte ingrediente artificiale.

Referitor la soia, o altă alternativă folosită în diete, nutriționistul spune că aceasta nu este deloc potrivită pentru oameni, explicând și acest lucru în detaliu.

„Porcul este un animal care poate fi mâncat. Cred că, de multe ori, este mult mai sănătos decât celebrul pui care are apă, sare etc.

Sunt un consumator de carne de porc. Nu consum carne zilnic, dar, dacă am o carne curată de porc, mai slabă, consum. Nu sunt adeptul cefei de porc la grătar.

Adevărul despre carnea de pui

Potențiatorii de arome și aromele artificiale te vor face să crezi că ai mâncat ceva bun, chiar dacă ai mâncat niște gunoaie, niște deșeuri.

Aici includ și anumite compomente din soia care poate fi gândită și ca o sursă extraordinară de proteine, dar care poate fi gândită și ca un deșeu. Soia nu cred că a vrut să fie mâncată de oameni. Nu cred că era potrivită pentru specia noastră. Nu sunt adeptul consumului de soia.

Veganii vin și spun: nu ai putea să mănânci carne cu dinții pe care îi ai. Eu vin și le spun: dar soia ați putea să mâncați cu dinții pe care îi aveți? Dar grâu? Câte procesări suferă un bob de grâu pentru a deveni comestibil? La fel de multe procesări suferă și soia”,  spus nutriționistul.

Acesta le recomandă celor care țin o dietă, să opteze pentru alimente variante, astfel încât să își asigure cantitățile de vitamine și minerale necesare organismului.

Cum trebuie să arate un meniu variat

Cristian Mărgărit a dat exemplu supa cremă de linte roșie cu chimen, extrem de benefică pentru organism. El a recomandat totodată și utilizarea condimentelor, dar și a cerealelor, însă nu în cantități foarte mari.

„Trebuie să avem mare grijă la diversitate. Trebuie să combinăm foarte inteligent alimentele pentru a obține un profil complet de aminoacizi, ideal pentru corpul uman.

O alegere care mie îmi place este supa cremă de linte roșie cu chimen. Profilul de aminoacizi din leguminoase se completează foarte bine cu cel din cereale. Foarte important să profităm și de condimente. Mie îmi place să folosesc condimente orientale.

Cerealele și carbohidrații merg foarte bine combinate cu turmericul, în limita a unui gram pe zi, înseamnă foarte multe beneficii pentru sănătate. Corpul folosește mai bine insulina, are efect antiinflamator, antioxidant”, a mai adăugat nutriționistul Cristian Mărgărit în emisiunea „Jungla urbană” de la DC News.