”La Constanța, am vrut să realizăm acea șosea de coastă. Și s-a spus că nu se poate realiza din cauză că există nu știu ce pasăre cu gâtul creț. Dar nu există. I-am întrebat pe cei de la Mediu (n.r. – Ministerul Mediului) unde e această pasare, să ne-o arate pentru că noi nu o identificăm. Pasărea nu există. Drept urmare, s-a blocat un proiect important pentru România: șosea de coastă există în niște țări foarte importante, țări dezvoltate din punct de vedere al turismului, iar noi nu am putut să o realizăm”, a declarat pentru Capital ministrul Turismului Mircea-Titus Dobre.

Potrivit acestuia, proiectul, pornit din 2010, s-a schimbat, la ora actuală fiind transformat într-un proiect de lege, aflat în Parlament. ”Și chiar doresc să fie votat în mod pozitiv, astfel încât să putem realiza această șosea de coastă. Lăsând la o parte faptul că discutăm de această pasăre cu gâtul creț, banii au fost dați de către Comisia Europeană direct pentru acest proiect. Și nu s-a putut realiza pentru că a venit cineva de la Mediu și nu a vrut”, a punctat oficialul.

Primul tronson al șoselei, care va face legătura între Portul Tomis şi Plaja Modern, se întinde pe 2,6 kilometri, întreaga şosea de coastă urmând să aibă 11 kilometri. Artera va pleca de la Amiralitate, apoi către coasta Portului Tomis, între strada Mircea cel Bătrân şi plaja Modern.

(Declarațiile din acest articol sunt extrase dintr-un interviu care o sa apară integral în următorul număr al revistei Capital)