Numărul 2 din Hamas a fost ucis de o lovitură precisă lansată de Israel în Liban

Israelul l-a eliminat pe numărul 2 din Hamas, într-un atac cu dronă efectuat în Beirut, capitala Libanului.

O dronă israeliană a atacat marţi biroul Hamas din suburbia sudică a Beirutului. Atacul a provocat moartea a şase persoane, conform informațiilor actualizate furnizate de presa de stat libaneză, dar şi de site-ul de știri al-Mayadeen, legat de Hezbollah.

Potrivit Agenției Naționale de Știri din Liban (NNA), „patru persoane au fost martirizate şi alte câteva persoane au fost rănite atunci când a fost vizat biroul Hamas”. Ulterior, cifra a fost actualizată la şase.

Suburbia sudică a Beirutului reprezintă un bastion al mişcării Hezbollah, grupare care este puternic susţinută de Iran.

Explozia de marți seara din Dahiyeh nu va face decât să inflameze tensiunile dintre Hezbollah și Israel, care sunt şi aşa la cote ridicate.

A fost vorba despre „un asasinat cu rachetă, cu țintă precisă”, spune purtătoarea de cuvânt a Hezbollah, potrivit cotidianului L’Orient-Le Jour din Liban.

SUA oferea o recompensă de 5 milioane de dolari în vederea capturării lui Saleh al-Arouri

Televiziunea grupării Hamas a confirmat apoi moartea lui Saleh al-Arouri, numărul doi din organizaţia teroristă. Doi oficiali libanezi din domeniul securităţii au confirmat informaţia pentru jurnaliştii agenţiei AFP.

Saleh al-Arouri şi-ar fi pierdut viaţa alături de gărzile sale de corp. Gruparea Hamas deţine un birou în suburbia sudică a capitalei Libanului, Beirut.

Serviciile secrete israeliene încearcă de ani de zile să îl ucidă pe al-Arouri, iar Statele Unite l-au inclus pe lista teroriștilor globali desemnați încă din 2015. Americanii puseseră şi o recompensă de 5 milioane de dolari pentru informaţii care ar fi dus la capturarea acestuia.

Un oficial american din domeniul apărării a confirmat pentru The Washington Post că Israelul este responsabil pentru atacul aerian. Oficialul din SUA a dorit însă să îşi păstreze anonimatul, relatează Times of Israel.

„Asasinatele lașe comise de ocupația sionistă împotriva liderilor și simbolurilor poporului nostru palestinian din interiorul și din afara Palestinei nu vor reuși să frângă voința și fermitatea poporului nostru sau să submineze continuarea rezistenței sale curajoase.

(Lovitura) dovedește încă o dată eșecul abject al inamicului de a atinge oricare dintre obiectivele sale agresive în Fâșia Gaza”, a transmis Izzat al-Rishq, un înalt oficial Hamas.

Şi premierul Libanului a luat poziţie în acest caz.

„Această nouă crimă israeliană are ca scop să antreneze Libanul într-o nouă fază de confruntare”, a transmis Najib Mikati.