Hotelierii din Republica Moldova vor să învețe de la români

Hotelierii din Republica Moldova intenționează să dezvolte un parteneriat cu cei din România, de la care să învețe metodele de management folosite în cadrul diferitelor departamente: vânzări, rezervari, promovare, dar și lucrul cu personalul.

Hotelierii din țara vecină vor veni anul viitor la specializare în hoteluri românești, după ce, la jumătatea lunii noiembrie, o delegație din Republica Moldova a vizitat mai multe unități de cazare din București.

Reprezentanții hotelierilor din Republica Moldova au contactat în această toamnă Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), anunțând că sunt interesați să cunoască dotările camerelor și facilitățile acordate de hotelurilele românești, dar și metodele de management folosite în cadrul diferitelor departamente: vanzări, rezervări, promovare, dar și lucrul cu personalul.

În acest sens, în perioada 17-21 noiembrie 2016 a fost organziat un infotur în Bucureşti pentru o delegaţie din partea hotelierilor din Republica Moldova. "În prima fază au ajuns doar să viziteze hotelurile, dar ulterior, anul viitor, vor veni la școlarizare practică. Nu sunt multe lanțuri hoteliere internaționale în Republica Moldova, motiv pentru care hotelierii din această țară, care vor să ajungă la nivel european, s-au gândit că cel mai bine ar fi să învețe de la noi, pentru că hotelurile românești sunt competitive pe piața europeană", a declarat Dragoș Răducan, prim-vicepreședintele FPTR. 

În cadrul infotur-ului, hotelierii din țara vecină au vizitat 11 hoteluri de 3, 4 și 5 stele, atât ale lanțurilor internaționale, cât și investiții românești, printre care Marriott, Radisson Blu, Novotel, Capital Plaza, Ambasador, Sheraton, Intercontinental, Venezia, Caro, Yesterday și Phoenicia Grand Hotel, care a fost gazda grupului. În programul vizitei a fost inclus un tur al orașului București, dar și restaurantele Hanul lui Manuc si Casa Berarilor, unde s-au servit produse tradiționale românești.