În urmă cu un an, Horia Ciorcilă, preşedintele consiliului de administraţie al Băncii Transilvania, împreună cu Paul Silaghi, fost vicepreşedinte al CA al BT, fuseseră deferiţi justiţiei de catre DIICOT (Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism) pentru ca ar fi manipulat piaţa, folosind "informaţii privilegiate" pentru a vinde un pachet de acţiuni la BT către Bank of Cyprus.

"Am demonstrat în instanţă că acuzaţiile formulate au fost pure speculaţii, eu nefiind autorul – şi, implicit, nici beneficiarul – tranzacţiilor de care am fost învinuit, tranzacţii, de altfel, absolut uzuale pe piaţa de capital", a spus Horia Ciocilă.

Informaţiile preferenţiale pe care Ciorcilă fusese învinuit că le-ar deţine erau legate de intenţia băncii cipriote de a cumpăra un pachet de acţiuni semnificativ din banca locală, lucru care s-a şi concretizat în decembrie 2009, când Bank of Cyprus a cumparat 9,7% din Banca Transilvania.

Alături de cei doi reprezentanţi ai BT fuseseră trimişi în judecată directorul general al Bank of Cyprus, un alt angajat al băncii, precum şi 4 persoane fizice de origine română. Profitul dovedit rezultat din aceasta tranzacţie este de circa 200.000 de lei, bani pe care i-ar fi câştigat cei doi reprezentanţi ai băncii cipriote.