Grupul de companii Gaz Sud-Grup Distribuţie Reţele estimează pentru 2013 o cifră de afaceri de 16 milioane euro

Grupul de companii Gaz Sud - Grup Distribuţie Reţele (GDR) estimează pentru acest an o cifră de afaceri de 16 milioane euro şi un profit operaţional de peste două milioane euro, 2013 urmând să fie primul an după 2008 în care compania înregistrează profit.

În primele patru luni ale acestui an, grupul a avut o cifră de afaceri de peste şapte milioane de euro, în creştere cu circa 11% faţă de perioada similară a anului trecut, iar EBITDA (profitul operaţional) a atins 1,5 milioane de euro, fiind de cinci ori mai mare comparativ cu primele patru luni din 2012.

Această evoluţie a indicatorilor financiari a fost determinată de deciziile managementului de a dezvolta activităţile de trading ale grupului şi de a asigura furnizarea serviciilor conexe de execuţie (branşamente, instalaţii utilizare etc).

Portofoliul de contracte a crescut constant, compania ajungând în prezent la 22.500 de clienţi ( 22.000 la începutul acestui an), însă, pe fondul unui consum sensibil redus faţă de anii anteriori. În aceste condiţii, s-a trecut la controlul riguros al costurilor şi la monitorizarea zilnică a încasărilor şi termenelor de plată, pentru a limita întârzierile sau neplata serviciilor.

‘ Am reuşit într-un timp relativ scurt să schimb, la nivelul echipei, abordarea tipic inginerească pe care o regăseşti peste tot în această industrie, într-una de business, orientată spre responsabilizare, performanţă şi profit. Strategia noastră urmăreşte generarea unor fluxuri financiare consistente, care să ne permită susţinerea activităţilor de zi cu zi şi realizarea investiţiilor’, a declarat Alexandru Bucşă, directorul general al grupului de companii Gaz Sud – GDR.

Înfiinţate în 2001, companiile Gaz Sud şi GDR au ca obiect de activitate distribuţia şi comercializarea combustibililor gazoşi, dezvoltarea reţelelor de distribuţie a gazelor naturale şi a serviciilor conexe. Companiile operează o reţea de distribuţie de aproximativ 700 de kilometri, care deserveşte circa 22.500 de clienţi din zonele limitrofe Bucureştiului, dar şi din oraşe ca Roşiorii de Vede şi Siret.