Germania uimește Europa cu o nouă lege! Decizia luată la Berlin este absolut fără precedent

Sursă: Dreamstime

O nouă lege, care vizează reglementarea claselor de active emergente pentru industria financiară, inclusiv a activelor criptografice, a fost aprobată de Camera superioară a Parlamentului german (Bundesrat).

Noua lege a fost propusă și aprobată în aprilie, în Bundestag (camera inferioară din sistemul parlamentar al Germaniei), iar acum a trecut și de Camera superioară. Legea conferă fondurilor speciale (fonduri de investiții instituționale, așa-numitele Spezialfonds) capacitatea legală de a aloca până la 20% din portofoliul lor în active criptografice.

Nebunie în Germania

Actul normativ ar putea facilita un aflux masiv de capital financiar german în industria criptografică. De altfel, unii analiști speculează că această mișcare va deschide ușa către 415 miliarde de dolari în potențiale investiții în criptomonede.

Interes crescut pentru criptomonede

Interesul crescut pentru criptomonede în Germania, dar și în Europa, a dus la o explozie de activități de reglementare în această săptămână. Adoptarea acestui proiect de lege vine ca urmare a deciziei a BaFin (organismul de supraveghere financiară din Germania) de a permite schimbul CoinBase pentru operațiuni în țară.

Deutsche Bank a decis adoptarea instituțională a criptomonedelor în acest an, economiștii băncii anticipând un viitor dificil al inflației în USD. Banca a sugerat că Bitcoin este prea important pentru a fi ignorat.

Un nou sondaj sugerează că directorii de fonduri speculative, administratorii de avere și investitorii instituționali care dețin deja active criptografice intenționează să își mărească deținerile.

Sondajul, realizat de fondul criptografic Nickel Digital Asset Management din Londra, a dezvăluit că 82% din cei 100 de investitori și administratori de avere chestionați se așteaptă să își mărească expunerea la activele digitale până în 2023.

Cercetarea, efectuată online în mai și iunie și partajată cu Cointelegraph, a studiat 50 de administratori de avere și 50 de investitori instituționali cu expunere prealabilă la activele criptografice din SUA, Marea Britanie, Franța, Germania și EAU.

Patru din zece, sau 40%, au declarat că își vor „mări dramatic deținerile”, doar 7% declarând că intenționează să își reducă expunerea și doar 1% intenționează să vândă întreaga lor participație.

Cu toate acestea, Nickel a afirmat că, în majoritatea cazurilor, investitorii instituționali cu dețineri criptografice au niveluri foarte mici de expunere, deoarece „mulți tocmai au testat pe piață pentru a vedea cum funcționează”.