Ford Motor recheamă peste 450.000 de vehicule din întreaga lume din cauza unei defecţiuni la camera video din spate

Sursă: Dreamstime

Ford Motor recheamă 462.000 de vehicule din întreaga lume din cauza unei defecţiuni tehnice la camera video din spate. Iată ce modele de mașini au fost rechemate.

Ford Motor recheamă 462.000 de vehicule din întreaga lume

Ford Motor  a anunțat că retragerea acoperă unele vehicule Explorer, Lincoln Aviator şi Lincoln Corsair 2020-2022, vechicule echipate cu camere de 360 de grade. Din totalul de mașini rechemate, 382.000 sunt în Statele Unite ale Americii. Ford a transmis, totodată, că are rapoarte despre 17 accidente minore legate de problema rechemării şi peste 2.100 de rapoarte de garanţie, însă nu există rapoarte de accidente care au provocat victime.

Rechemarea actuală extinde şi înlocuieşte o rechemare din 2021, de 228.000 de vehicule, relatează agenția de presă Reuters. Potrivit sursei citate anterior, dealerii vor actualiza software-ul modulului de procesare a imaginii, iar vehiculele actualizate anterior, în cadrul vechii retrageri, vor avea nevoie de noua actualizare.

Ford Motor a anunțat că, la sfârşitul lui 2021 şi la finalul lui 2022, Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi (National Highway Traffic Safety Administration – NHTSA) l-a contactat cu privire la rapoartele privind o imagine albastră pe afişajul camerei din spate, după finalizarea retragerii din 2021, ceea ce a determinat-o să înceapă investigațiile.

În august 2021, NHTSA a deschis o investigaţie, după ce Ford a rechemat 620.246 de vehicule în 2020 pentru o altă problemă legată de camera din spate. Ancheta analizează dacă Ford a rechemat suficiente vehiculele în timp util.

Ford a oprit producţia de Fiesta, iar Volkswagen ar putea opri producția de Polo în 2025

Ford a anunțat că a oprit producţia de Fiesta, iar Volkswagen a anunțat că ar putea opri producția de Polo în 2025. Retragerea lor pune în dificultate companiile de leasing operaţional.

De-a lungul ultimelor decenii, Ford Fiesta şi Volkswagen Polo au fost două dintre cele mai bine vân­dute modele de clasă mică pe piaţa euro­peană. În 2019, acestea ocupau locul 2 și locul 3 în clasamentul modelelor de clasă mică de pe piața europeană, dar în primele nouă luni ale lui 2022, Ford Fiesta şi Volkswagen Polo s-au clasat pe locul 10 și locul 7, în top trei fiind Peugeot 208, Dacia Sandero şi Opel Corsa.

La finalul anului trecut, Ford a anunţat că urmează să oprească producţia modelului Fiesta, iar vânzările sale pe piaţa românească se apropie de final odată cu epuizarea sto­cului actual. Ford a luat această decizie în condiţiile în care investitorii americani deja au demarat investiţii la Köln, unde era produs Fiesta, pentru a transforma platforma în cen­trul său european de producţie a maşinilor electrice. Ford a prezentat deja un teaser cu un viitor SUV mic electric ce va fi produs la Koln.

Sfârşitul ciclului de viaţă al actualului model Volkswagen Polo va veni cel mai pro­babil în 2025, an în care vor intra în vigoare şi normele Euro 7. La începutul lui 2022, Volkswagen a transmis că Euro 7 va marca sfârşitul maşinilor mici cu motoare termice din cauza costurilor suplimentare foarte mari.

CEO-ul Volkswagen, Tomas Schafer, a declarat la finalul lui 2022 că normele Euro 7 pot mări preţul unei maşini de clasă mică cu până la 5.000 de eurp, motiv pentru care Volkswagen intenționează să renunţe la maşi­nile sale mici decât să proiecteze modele noi care să respecte viitoarele standarde. În plus, Volkswagen plănuiește să lanseze noo serii de maşini electrice de clasă mică ce vor fi produse în Spania şi care efectiv vor înlocui modelele actuale, precum VW Polo. Momentan, Volkswagen din România a informat că nu există nicio schimbare cu privire la strategia de comercializare a VW Polo pe piaţa locală.