Este doliu în lumea sportului din Europa! O mare campioană a fost răpusă, vineri, de COVID-19, la vârsta de 56 de ani.

Diana Igaly a murit vineri, din cauza complicaţiilor legate de COVID-19

Este vorba despre unguroaica Diana Igaly, fostă campioană olimpică, mondială şi europeană la tir. Ea a murit vineri, 9 aprilie, din cauza complicaţiilor legate de COVID-19, se arată într-un mesaj al Federaţiei de Tir Sportiv din Ungaria, preluat de de agenţia EFE.

Medaliata cu aur la Jocurile Olimpice din 2004 fusese internată în spital după ce s-a infectat cu noul coronavirus, a anunţat marţi familia sa.

Sursa foto: Istvan Peni/Facebook

Unguroaica avea 32 de medalii internaţionale câştigate în întreaga carieră

Diana Igaly a câştigat primul său aur la nivel internaţional în anul 1990, la Campionatele Mondiale de la Moscova, succes pe care l-a repetat apoi la ediţiile de la Milano (1994), Barcelona (1998) şi Lahti (2002), toate în proba de skeet.

În plus, sportiva are în palmaresul său impresionant şase titluri de campioană europeană, obţinând în total 32 de medalii în competiţiile internaţionale.

De-a lungul carierei sale, Diana Igaly a obţinut două medalii olimpice: bronz la Sydney, în anul 2000, şi aur la Atena, în 2004.

Din anul 2012, Diana Igaly era membră a Comitetului olimpic ungar, iar în anul 2013 a fost aleasă preşedinte al Federaţiei de Tir Sportiv din ţara vecină.

Doliu săptămâna aceasta şi printre sportivii din România

În urmă cu două zile, şi lumea sportului din România a fost îndoliată de anunţul trecerii în nefiinţă a lui Paul Popovici, fostul fotbalist al echipei UTA din anii ’70.

Acesta a decedat la vârsta de 72 de ani, a anunţat, miercuri, gruparea arădeană într-un comunicat de presă publicat pe site-ul oficial. Pe 21 iunie acesta ar fi împlinit vârsta de 73 de ani.

Popovici a fost vicecampion naţional în sezonul 1971-1972 cu UTA, formaţie alături de care a atins faza sferturilor de finală a Cupei UEFA, când arădenii au fost eliminaţi de Tottenham (n.r. – 1972).

Fost component al Naţionalei de fotbal, Popovici a mai jucat la formaţiile Crişul Oradea, FC Bihor şi Înfrăţirea Oradea. După retragerea din activitate a activat o perioadă scurtă ca antrenor al formaţiei FC Bihor.

Sursa foto: Pixabay