Pentru ca multi cititori atenti si avizati ne-au sunat la redactie, semnalandu-ne eroarea, am refacut calculele: cifra corecta este 2.470.600 de cititori, cu 1,5% mai mult decat numarul inregistrat in penultimul val de masuratori al Studiului National de Audienta.

Erata
In articolul „Concurenta la Marea Neagra ne poate duce spre pierzanie“, aparut in sectiunea „Actualitatea“ din numarul 16, 21 aprilie, s-a strecurat o greseala regretabila, din motive ce tin de tehnoredactare si nu de autor. Astfel in graficul ce insoteste articolul s-au prezentat, in mod eronat, drept pozitive sumele aferente soldului schimburilor comerciale cu tarile OCEMN. Sumele, in mod corect au aceleasi valori, insa sunt negative.

Comentariu la articolul cu titlul „Podesta: Ma astept sa apara probleme“, din Capital nr. 16/21.04.2005:Nu inteleg fixatia dvs. asupra „lipsei de sanse“ si „lipsei de merit“ privind aderarea noastra la UE. Toate articolele dvs. pe aceasta tema, intrebarile pe care le puneti strainilor sunt pline de neincredere asupra capacitatii Romaniei de a adera la UE. Culmea ridicolului a fost atinsa acum o saptamana cand anticipati, ca la loto, un eventual refuz de la Strasburg – am avut 497 de voturi pentru, in ciuda campaniilor masive de presa impotriva Romaniei (din pacate, articolele dvs. se inscriu in acelasi curent, chiar daca scrieti in romana intr-un ziar – strain – tiparit in Romania). Credeti intr-adevar ca balticii, sovietici acum 13 ani, sau Ciprul grecesc in prag de razboi, unde se lafaie mafia rusa erau ireprosabile in 2003 cand au fost declarate „apte“ si „demne“ de a fi dirijate de la Bruxelles?
Daniel Cobarzan, Zalau

Comentariu la articolul cu titlul „Industria cinematografica joaca intr-un film de groaza“, din Capital nr. 15/14.04.2005:Intr-adevar, impunerea unei taxe aditionale de l9% este o anomalie a ignorantei celor din Guvern, caci atat Industria Cinematografica, cea de Cultura/Divertisment, cat si cea a Turismului, in general, ar putea aduce un venit valutar de peste 50% din venitul anual al tarii. Dar pentru asta cei in cauza trebuie sa accepte un limbaj comun intre Autoritatile de jurisdictie incepand cu Ministerul Culturii, CNC, Ministerul Comertului, poate chiar si biroul Primului Ministru responsabil pentru Imaginea Romaniei in Strainatate si Comisia Parlamentara respectiva! Cu alte cuvinte, vorbim de venituri in jur de un miliard de euro anual, daca nu chiar din primii doi ani! Sunt proiecte si investitori care ar fi vrut sa investeasca in domeniu „a la long“ in tara, daca ar fi existat informatiile necesare oricarei industrii, ca de exemplu… cat au lasat in tara in plus – in afara costurilor profesionale – productiile filmelor straine in anii 2003-2004. Ei se refera la acele cheltuieli facute in hoteluri, restaurante, turism, cadouri, etc., deoarece se stie de principiu ca o asemenea echipa straina lasa in jur de 10%-20% valuta, iar la noi in tara nu exista o asemenea dare de seama, pentru ca mi se spune, ca cei in cauza nu platesc taxe si nu exista nici un recensamant ca atare. OARE? Incerc de circa zece ani sa avizez autoritatile romane ca sa numeasca un reprezentant la Asociatia Internationala de Locatii. Responsabilitatea acestui reprezentant este sa „vanda“ tara pentru locatii de film si TV, sa explice si sa faciliteze accesul la informatii despre ceea ce exista in tara.
RAY ARCO, Los Angeles