Categoriile de gadgeturi, laptopuri, gaming-uri sau smartphone-uri continuă să se regăsească în rândul preferinţelor consumatorului masculin, dar raportul dintre femei şi bărbaţi pe partea aceasta începe să se micşoreze, conform studiului realizat de CEL.ro.

Compararea cu anul 2015 a reliefat preocupările tot mai crescute ale femeilor pentru tehnologie. Deşi diferenţele dintre bărbaţi şi femei pe aceste categorii sunt încă mari şi nu există momentan posibilitatea ca femeile să surclaseze consumatorul masculin, consumatorul de sex feminin este din ce în ce mai preocupat de achiziţionarea celor mai noi terminaluri high-tech, iar gradul de interes a crescut de aproape patru ori în 2016 faţă de 2015 pentru categoriile de gadgeturi şi s-a dublat pentru smartphone-uri.

Chiar dacă în off-line bărbaţii şi femeile au un comportament diferit la cumpărături în online (conform unui studiu publicat în Journal of Shopping Center Research), în urma cercetării realizate de CEL.ro se observă că între cele două categorii nu sunt diferenţe foarte mari din punct de vedere comportamental. Ambele sexe vizitează şi analizează în medie acelaşi număr de pagini, iar valoarea coşului de cumpărături indică diferenţe foarte mici între cele două sexe – valoarea medie a cumpărăturilor făcute de bărbaţi este cu 3% mai mare decât cea a cumpărăturilor făcute de utilizatorii de sex feminin.

În ultima perioadă, în ecommerce se observă preferinţa tot mai mare în folosirea dispozitivelor mobile. Deşi aceste dispozitive încă nu au detronat desktop-ul, direcţia în care evoluează lucrurile indică un viitor nu foarte îndepărtat în care mobilul va fi cel puţin egal cu desktop-ul nu doar ca preferinţă de cercetare a pieţei, ci şi de achiziţie.

Femeile sunt mai active şi mai predispuse să achiziţioneze produse de pe dispozitivele mobile decât bărbaţii. Dintre utilizatorii de gen feminin, 30% aleg să facă tranzacţii de pe dispozitivul mobil, iar 70% de pe desktop, iar bărbaţii aleg să facă tranzacţii mobile într-o proporţie de 23%, în timp ce 77% preferă desktop-ul. (Sursa: Agerpres)