Ce l-a convins pe celebrul marchiz Piero Antiori să investească milioane de euro într-o podgorie românească

Când spui Antiori, spui tradiție în industria vinului. Bătrâna familie cu acest nume este legendară în această industrie, pornind prima afacere cu vinuri încă în anul 1385, în Toscana. Astăzi, pe plan mondial, compania condusă de marchizul Piero Antiori este binecunoscută pentru vinuri precum Tignanello (brand creat încă din 1900) sau Solaia. Recent, renumita familie a decis să își lege renumele și tradiția de Podgoria Dealu Mare și de producătorul autohton de vinuri premium Vitis Metamorfosis.

Potrivit unui comunicat de presă, producătorul de vinuri premium Vitis Metamorfosis va finaliza anul acesta o investiţie de 5 milioane de euro în proiectul viti-vinicol din Podgoria Dealu Mare. ”Investiţia a presupus achiziţia a 100 de hectare de teren, dintre care 67,5 hectare plantate cu viţă-de-vie, în centrele viticole Urlaţi, Finteşti şi Năeni, din Podgoria Dealu Mare, replantarea unei suprafeţe de 52,5 hectare, precum şi achiziţia, renovarea şi retehnologizarea cramei de la Vadu Săpat.

Aceasta a fost realizată începând cu anul 2008 şi va fi finalizată până la sfârşitul anului în curs. Fondurile alocate proiectului reprezintă atât contribuţia acţionarilor, cât şi finanţare europeană atrasă. Planurile pentru următorii doi ani prevăd plantarea întregii suprafeţe de teren aflată în proprietatea companiei şi amenajarea cramei în vederea desfăşurării unor activităţi turistice specifice industriei. În acelaşi timp, Vitis Metamorfosis se va concentra şi pe activitatea de export”, arată compania.

Anul acesta, compania românească Vitivinicola I.R., aflată în portofoliul Marchesi Antinori, unul dintre cei mai apreciaţi producători de vinuri din lume, îşi va consolida poziţia în Vitis Metamorfosis. Aceasta va prelua până la sfârşitul anului participaţia deţinută de Halewood România. În urma finalizării procesului de preluare, din acţionariatul Vitis Metamorfosis vor face parte compania Vitivinicola I.R. (77% din acţiuni) şi Familia Rista (23% din acţiuni).