Producatorul de lactate a inregistrat in prima jumatate a anului 2007 o cifra de afaceri de 74,8 milioane de lei si un profit de 6,8 milioane de lei, in crestere cu 176%, respectiv 1.137% fata de aceeasi perioada din 2006, informeaza un comunicat remis redactiei. Albalact estimeaza pentru cea de-a doua parte a anului o crestere a cifrei de afaceri, dar si a cheltuielilor de marketing datorita lansarii unor produse noi.

 

Compania tocmai a extins marca Fulga, prezenta pana acum doar cu lapte, si pe segmentul lactatelor proaspete pasteurizate. Fulga are acum si sortimente de iaurturi naturale (simple sau cu fructe). Pe segmentul lactatelor proaspete pasteurizate, Albalact mai este prezenta pe piata autohtona cu brandul Zuzu.

 

Albalact mai pregateste pentru anul 2007 lansarea altor produse sub marcile Zuzu, Fulga, si intentioneaza de asemenea sa intre pe segmentul branzeturilor proaspete.

 

Compania din Alba-Iulia este unul dintre primii cinci producatori de lapte si produse lactate din Romania. Albalact a fost infiintata in anul 1971 si transformata in societate comerciala pe actiuni in 1990.

 

Sursa: Capital