Adevărul despre coronavirus! Ce se întâmplă de fapt în corpul unui bolnav! Şocant cum evoluează boala VIDEO

Site-ul Business Insider a postat un video în care explica ce se întâmplă în corpul unui pacient infectat cu coronavirus. Mai multe decât atât, au apărut informații despre cum evoluează boala pe parcursul zilelor.

Organizația Mondială a Sănătății a publicat o diagramă în care erau trecute toate cazurile de infectare cu coronavirus. 80% dintre acestea erau cazuri ușoare spre moderate, 14% erau cazuri grave iar 6% erau cazuri critice de infectare cu coronavirus. Cazurile ușoare de coronavirus nu trebuie asemănate cu cazurile ușoare de gripă. Cei care s-au aflat în procentajul cazurilor grave au avut nevoie de oxigen suplimentar în timp cei din cazurile critice se confruntă cu probleme respiratorii iar unora dintre ei le cedează organe vitale.

Ce se întâmplă cu corpul celor infectați cu COVID-19

Pacienții infectați cu coronavirus pot avea la început febră. Chinezii au ajuns la concluzia că 88% dintre cazurile cu coronavirus au făcut febră înainte să afle că sunt infectați cu virusul. Au existat cazuri în care pacienții cu acest virus au prezentat simptome gastrointestinale: diaree, vomă, disconfort abdominal, simptome prezentate cu câteva zile înainte de problemele respiratorii.

În primele zile ale infectării cu COVID-19, virusul intră în celulele pulmonare. Această invazie duce la distrugerea cililor, care protejează fluxul de aer de mucus și secreții. În urma acestei invazii celelule mor iar capacitatea corpului de a se proteja de secreții pe trahee și plămâni scade.

Inflamarea căilor respiratorii este periculoasă deoarece aceasta nu se oprește până când toate țesuturile sunt afectate. Această inflamare este cel mai răspândit simptom al coronavirusului. Alte simptome ce pot apărea în această perioadă sunt oboseala, dureri în gât, dureri de cap, dureri musculare sau nas înfundat.

Începând din ziua a cincea, cei infectați cu coronavirus au probleme respiratorii și de aici, într-un interval de 7 zile, aceștia ajung la spital. Cazurile ușoare de coronavirus se pot vindeca în acestă zi însă cele grave sau critice încep să dezvolte penumonie.

Ce se întâmplă în cazurile grave sau critice

Pentru aceștia, simptomele pot evolua și se ajunge la probleme mult mai grave. Cazurile grave sau critice pot da semne de sindromul respirator acut sever (ARDS). Această boală se manifestă prin invadarea plămânilor cu fluide iar inflamarea declanșează inundarea celulelor care ar trebui să atace infecția. Celulele sănătoase care au mai rămas în corp sunt și ele afectate.

Din păcate, ARDS este, de cele mai multe ori, letal iar în cazurile critice sistemul respirator cedează moment în care pacienții sunt duși la terapie intensivă.

Ce implică tratamentul ARDS

Pentru a putea remedia sindromul respirator acut sever, este indicat un tratament care include oxigenare suplimentară și ventilare mecanică. Pacienților li se pompează oxigen în fluxul sanguin deoarece plămânii nu mai sunt capabili de asta.

Din cauza incapacității plămânilor de a mai pompa oxigen pacienții infectați coronavirus mor.

Virusul lasă urme în corpul uman

Pacienții care reușesc să supraviețuiască pot rămâne cu sechele permanente la plămâni. Virusurile din familia lui COVID-19 produc găuri în plămâni, asemănătoare cu fagurii de albine.

Majoritatea deceselor din cauza virusului au loc între 14 și 19 zile de la infectare în timp ce majoritatea cazurilor de vindecare au loc după 2 săptămâni jumate.

Cazurile critice, cele mai greu de vindecat

Un pacient depistat pozitiv cu coronavirus care se află în categoria cazurilor critice se poate recupera după câteva luni. Cei aflați în perioada de recuperare pot fi în continuare contagioși.