16:00 BULETINUL DE ŞTIRI CAPITAL Informaţiile economice ale orei

Demisia directorului general al CFR Marfă, Călin Graţian, decizia TAS prin care fotbalistul român Adrian Mutu este obligat să platească o amendă de peste 17 milioane de euro şi creşterea ratei şomajului din Uniunea Europeană sunt cele mai importante subiecte ale momentului pe site-urile de ştiri din .ro. Directorul general al CFR Marfă, Călin Graţian, a demisionat, urmând ca de la 1 august să ocupe postul de director de dezvoltare şi strategie la sucursala din România a opera

Demisia directorului general al CFR Marfă, Călin Graţian, decizia TAS prin care fotbalistul român Adrian Mutu este obligat să platească o amendă de peste 17 milioane de euro şi creşterea ratei şomajului din Uniunea Europeană sunt cele mai importante subiecte ale momentului pe site-urile de ştiri din .ro.

Directorul general al CFR Marfă, Călin Graţian, a demisionat, urmând ca de la 1 august să ocupe postul de director de dezvoltare şi strategie la sucursala din România a operatorului austriac Rail Cargo. Până când ministrul Transporturilor va numi un nou director general la CFR Marfă, directorul general adjunct, Mihai Frăsinoi va asigura conducerea interimară a societăţii, de la 1 august, conform capital.ro.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anunţat, astăzi, decizia finală în procesul dintre atacantul român Adrian Mutu şi clubul englez Chelsea. Conform TAS, Mutu va trebui să plătească suma de 17.173.990 de euro.  Practic, este cea mai mare amendă pe care trebuie să o plătească un sportiv. Decizia TAS este definitivă, anunţă money.ro.

Rata şomajului din Uniunea Europeană a avansat la 8,9% în luna iunie, de la 8,8% în luna anterioară, acesta fiind cel mai ridicat nivel al ultimilor patru ani, potrivit datelor Eurostat. În zona euro, rata şomajului a fost de 9,4% în iunie, cu 0,1 puncte procentuale mai mare decât în mai. Rata şomajului în zona euro a atins în iunie cel mai mare nivel din iunie 1999 şi până în prezent, potrivit hotnews.ro.

Alte ştiri importante din economie

Fără bacşiş pentru personalul cazinourilor (capital.ro)

Administratia Strazilor da 200.000 euro pentru studii privind amenajarea de trotuare (Zf.ro)

Cererea pentru bijuterii de lux a scazut in Romania cu 30% in S1 (dailybusiness.ro)

Victime ale impozitului minim: 115.000 de firme radiate in S1 (wall-street.ro)

Nu rata astăzi, la ora 18:00, pe capital.ro, următorul BULETIN DE ŞTIRI economice online al zilei