15.000 de firme din Ungaria au dat faliment în 2009

Peste 15.000 de companii din Ungaria au intrat în faliment anul trecut, mai multe cu 31,5% faţă de 2008, reflectând criza prelungită care afectează economia, potrivit portalului Portfolio.hu. Chiar dacă numărul falimentelor corespunde aşteptărilor analiştilor, înregistrarea acestora cu precădere în a doua jumătate a anului nu este o veste bună pentru economie. Datele au fost prezentate de centrul Opton din Ungaria, furnizor de informaţii despre companii. "Criză prelungită"

Peste 15.000 de companii din Ungaria au intrat în faliment anul trecut, mai multe cu 31,5% faţă de 2008, reflectând criza prelungită care afectează economia, potrivit portalului Portfolio.hu.

Chiar dacă numărul falimentelor corespunde aşteptărilor analiştilor, înregistrarea acestora cu precădere în a doua jumătate a anului nu este o veste bună pentru economie. Datele au fost prezentate de centrul Opton din Ungaria, furnizor de informaţii despre companii.

„Criză prelungită”

„Cifrele din semestrul al doilea al anului 2009 reflectă o criză prelungită, iar o serie de alţi indicatori confirmă că nu ar trebui să ne aşteptăm la îmbunătăţiri semnificative în prima jumătate din 2010”, a declarat directorul pentru dezvoltare al Opton, Hajnalka Csorba.

Totodată, numărul companiilor nou înfiinţate a scăzut anul trecut. Declinul a fost de 3%, la 47.000 de noi companii, comparativ cu 48.500 în anul anterior.

SURSA:Mediafax