12:00 BULETINUL DE ŞTIRI CAPITAL Informaţiile economice ale zilei

Pierderile împrumuturilor de la BM, ultimatumul dat Ministerului Finanţelor şi scăderea numărului clienţilor Vodafone sunt principalele subiecte economice ale zilei în .ro. Din 2004, România a pierdut împrumuturi ale Băncii Mondiale de aproximativ 200 de milioane de dolari destinaţi modernizării sectorului rutier, scrie money.ro. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a câştigat, la Curtea de Apel Bucureşti, al treilea proces împotriva Ministerului Finanţelor Publice. Acesta

Pierderile împrumuturilor de la BM, ultimatumul dat Ministerului Finanţelor şi scăderea numărului clienţilor Vodafone sunt principalele subiecte economice ale zilei în .ro.

Din 2004, România a pierdut împrumuturi ale Băncii Mondiale de aproximativ 200 de milioane de dolari destinaţi modernizării sectorului rutier, scrie money.ro.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a câştigat, la Curtea de Apel Bucureşti, al treilea proces împotriva Ministerului Finanţelor Publice. Acesta este obligat, în termen de o zi, să plătească drepturile salariale ale angajaţilor instanţei supreme, adică aproape 1,5 milioane de lei, arată antena3.ro.

Numarul clienţilor Vodafone în România a continuat să scadă şi în trimestrul doi din acest an, până la peste 9,5 milioane utilizatori (n.r. numărul de SIM-uri active), cu 0,6% mai puţin faţă de trimestrul anterior, dar cu 5,2% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a anunţat vineri operatorul. În ciuda unei creşteri anuale cu 10% a bazei de abonaţi, situaţia economică dificilă, dar şi deciziile de reglementare din această perioadă, potrivit oficialilor Vodafone, au cauzat o scădere de 17,3% a veniturilor din servicii, informează hotnews.ro.

Alte titluri importante din economie

Prima Casa intarzie si 2 luni: „Stiti cum e cand lucrezi cu statul” (dailybusiness.ro)

Dacia numără milioanele (evz.ro)

Bancile preiau locuinta din Prima Casa daca statul nu achita garantia (wall-street.ro)

LaborMed Pharma anunta achizitia Ozone (zf.ro)

Programul „Prima Casă” a apărut prima dată în anul 2000, în Australia (realitatea.net)

Nu rata astăzi, la ora 14:00, pe capital.ro, BUSINESS BLOGGING REPORT