Banii au fost investiți în dotarea completă a celei de-a doua săli de angiografie, mărirea ambulatoriului cu șase cabinete medicale și zece birouri operanționale. Astfel, de acum, pacienții spitalului Monza, vor beneficia de experiții Centrelelor de Excelență Ares.  Anul trecut, Centrele de Excelență ARES au raportat venituri de aproape 17 milioane de euro, iar până la finele lui 2017, Iulian Plecșan, directorul operațional al instituției, estimează o creștere de 25% a cifrei de afaceri. „Totodată, preconizăm circa 1.500 de proceduri endovasulare pe an și 800 de operații de chirurgie cardiovasculară pe an. De semenea, ne dorim să construim în jurul pacientului un întreg sistem de dezvoltare al actului medical. Mai exact, împreună cu echipa compusă din peste 65 de medici clinicieni, cardiologi intervenționiști și chirurgi cardiovasculari, vom aborda actul medical din perspectiva afecțiunii pacientului, nu din cea a specializării medicale. Astfel, el nu va mai fi trimis la medici specialiști, în mod individual, ci în jurul afecțiunii prezentate se va constitui o echipă medicală pentru a soluționa împreună cazul”, a spus Iulian Pleșcan. 

Prin crearea acestui parteneriat, Spitalul Monza devine cel mai performant centru cardiovascular din România, cu o capacitate de 140 de paturi, 2 săli de angiografie și 8 săli de operații.  
Cele doua unități medicale au o experiență considerabilă în tratarea bolilor cardiovasculare. Spitalul Monza și-a început activitatea in 2012 ca centru cardiovascular, punând la dispoziția pacienților cea mai bună echipă medicală, susținută de cea mai nouă tehnologie. 

Centrele de Excelență ARES și-au început activitatea în anul 2010, prin deschiderea primului centru specializat în cardiologie și radiologie intervențională, efectuând atât proceduri intervenționale, prin abord minim invaziv, cât și proceduri electrofiziologice și de embolizare a fibromului uterin. 

Ambele centre specializate au efectuat de-a lungul anilor mai multe premiere medicale, privind tehnici chirurgicale aplicate pentru prima oară la noi în țară, cât și implantarea unor device-uri de ultimă generație, astfel reusindu-se vindecarea completă a pacienților cu patologie cardiacă.