Numărul abonaţilor Vodafone România a ajuns, în perioada de referinţă, la 9.159.281, în creştere cu 357.691 raportat la aceeaşi perioadă a anului precedent. Din numărul total de clienţi raportat, 8.487.782 sunt utilizatori ai serviciilor mobile. 
Astfel, venitul mediu pe utilizator (ARPU) mobil al Vodafone România a ajuns la 6,1 euro în cele trei luni încheiate la 30 iunie 2016. 

La jumătatea acestui an, abonaţii serviciilor Vodafone reprezentau 41% din baza de clienţi, iar utilizatorii Cartelei Vodafone – 59%. Numărul utilizatorilor serviciilor pre-plătite a scăzut cu 0,3 puncte procentuale faţă de trimestrul anterior, scrie Agerpres. 

Potrivit sursei citate, consumul de date mobile în trimestrul încheiat la 30 iunie 2016 a fost de 15,480 TB, crescând cu 105,3%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Acesta a fost generat o rată crescută de penetrare a smartphone-urilor în baza de utilizatori, de 6,4 puncte procentuale în trimestrul încheiat la 30 iunie 2016, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. 

"Rezultatele înregistrate în acest trimestru ne confirma interesul clienţilor noştri pentru utilizarea datelor pe smartphone, cu o mărire a ratei de penetrare a smartphone-urilor ce s-a reflectat într-o creştere a traficului de date cu mai mult de 100% faţă de perioada similară a anului trecut. Continuăm să inovăm în materie de oferte comerciale pentru a oferi clienţilor noştri cea mai bună experienţă şi conţinut relevant prin intermediul Supernet 4G, prima reţea garantată din România şi certificată Best in Test pentru voce şi date la nivel naţional. Stimulăm tendinţele industriei şi anticipăm nevoile clienţilor noştri persoane juridice, oferindu-le soluţii eficiente IT&C pentru a-şi dezvolta afacerile", a declarat Ravinder Takkar, preşedinte & CEO al Vodafone România, potrivit Agerpres. 

Vodafone România este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicaţii mobile din lume, care oferă o gamă de servicii ce include voce, mesaje, date şi comunicaţii fixe. Vodafone are divizii în 26 de ţări, 56 de reţele partenere în întreaga lume şi operaţiuni de broadband fix în 17 ţări. La 30 iunie 2016, Vodafone avea 465 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile şi 13,7 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix. 

Vodafone România raportează rezultatele financiare în funcţie de anul fiscal britanic, care începe la 1 aprilie şi se încheie la 31 martie. Rezultatele raportate vineri corespund primului trimestru al anului financiar în curs, 2016-2017.