Potrivit acestei surse, directorii OTP au avut săptămâna aceasta o întâlnire cu consultanţii de la McKinsey & Co. pentru a discuta strategia lor în domeniul digital banking. Prin accentul pe operaţiunile online banca ungară speră să poată creşte mai rapid pe pieţele unde are mici bănci, cum sunt România, Serbia şi Croaţia, reducându-şi astfel dependenţa de piaţa din Ungaria.

În paralel, o altă sursă susţine că OTP vrea să cumpere o mică bancă poloneză cu expertiză solidă în domeniul online banking pentru a-şi putea consolida expertiza în acest domeniu şi totodată pentru a-şi diversifica operaţiunile dincolo de piaţa ungară. Deşi sursa nu a desemnat despre ce bancă este vorba, la începutul acestei luni publicaţia poloneză Puls Biznesu a informat că OTP vrea să cumpere FM Bank din Polonia. Fondul de private-equity Abris Capital Partners este interesat să vândă FM Bank şi vrea să selecteze un ofertant cu care să intre în discuţii exclusive până la finele lunii octombrie, susţine publicaţia poloneză.

În ultimii ani OTP, unul din cei mai importanţi creditori independenţi din Europa Centrală şi de Est, a înregistrat o diminuare a activităţii de creditare pe măsură ce economiile din regiune au avut de suferit de pe urma crizei financiare globale iar Guvernul de la Budapesta a impus taxe suplimentare pentru bănci.

OTP are operaţiuni în opt ţări din Europa Centrală şi de Est. Pe piaţa locală, OTP Bank România, membră a OTP Group, a semnat, la finalul lunii iulie, contractul de achiziţie în procent de 100% a acţiunilor Millennium Bank România, membră a Banco Comercial Portugues, valoarea tranzacţiei fiind de 39 milioane de euro.
Sursa: Agerpres