Întrebat de jurnalişti care sunt până acum efectele aplicării pachetului respectiv, Nicolae Bănicioiu a spus că este prima dată când Ministerul Sănătăţii s-a ţinut de cuvânt în faţa partenerilor externi. ”În primul rând, faptul că am reuşit să-l punem în aplicare a fost prima oară când Ministerul Sănătăţii s-a ţinut de cuvânt în raport cu partenerii externi. (…) Deja suntem în a patra lună de funcţionare a pachetului, el a intrat concomitent cu Contractul cadru semnat de toţi furnizorii de servicii medicale şi vreau să vă spun că a mers aşa cum estimasem noi, criticii se îndoiau de lucrul acesta. Primul indicator – ca să vă convingeţi că ce spun este adevărat: am reuşit să deblocăm posturile în sănătate”, a afirmat Nicolae Bănicioiu.

Potrivit acestuia, prin aplicarea pachetului de servicii medicale de bază şi prin introducerea cardului de sănătate banii vor fi tot mai mulţi pentru sistemul medical. ”Am reuşit să economisim atât pentru a debloca 2.400 de posturi în subordinea Ministerului Sănătăţii, adăugându-se şi spitalele din subordinea locală, ajungem undeva la 4.000 de posturi deblocate în astea aproape patru luni. Deci, am toate motivele să cred în continuare că aplicarea pachetului de servicii de bază trebuie făcută, e adevărat, mai sunt lucruri de corectat şi de aceea suntem în permanent dialog cu fiecare specialitate în parte şi de la 1 ianuarie o să se adauge şi cardul. O să vedeţi că banii vor începe să ajungă în momentul în care vom fi dublaţi de acest pachet de bază şi de cardul de sănătate”. a spus Nicolae Bănicioiu.

Ministrul Sănătăţii, secretarul de stat din MAI Raed Arafat şi ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, au fost prezenţi sâmbătă, la Cluj, pentru a preda serviciilor de salvare din mai multe judeţe 48 de ambulanţe noi, dotate la standarde moderne.