“Anul acesta vrem să creştem numărul de clienţi la 2.000, ceea ce înseamnă o creştere de 500 de persoane faţă de 2014, având în vedere că avem un capital propriu de 120 de milioane de lei, încă 450 de milioane de lei finanţări de la băncile româneşti, şi 160 de milioane de lei de la fonduri externe”, a spus Rekkers.

Miercuri, Agricover Credit IFN a semnat un acord cu International Investment Bank (IIB) pentru un împrumut în valoare de 10 milioane euro. Perioada de rambursare a creditului este de șapte ani, cu o perioadă de grație de doi ani.

În cadrul aceleiaşi întâlniri, Robert Rekkers a mai spus că în acest an Agricover va acorda credite şi pentru proiectele europene, deoarece PNDR 2020 le permite fermierilor să acceseze finanţare de la IFN-uri.

International Investment Bank (IIB) este o bancă de dezvoltare multilaterală, înființată în 1970. În prezent, statele membre ale băncii sunt Bulgaria, Cuba, Republica Cehă, Mongolia, România, Rusia, Slovacia și Vietnam.

Înființată în 2008, Agricover Credit este o instituția financiară care oferă produse financiare exclusiv fermierilor din sectoarel vegetal și cel zootehnic.