Totalul parcurs până acum în acest an este cu 3,3 la sută mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut. Este, de asemenea, un record de mile parcurse pentru primele șase luni ale fiecărui an, notează The Hill.

În perioada ianuarie-iunie 2015, conducătorii auto din SUA au acoperit în total 1.54 trilioane de mile, ceea ce a fost un record la momentul respectiv.

Numai în luna iunie a acestui an, șoferii americani au acoperit 282.3 miliarde de mile, ceea ce reprezintă o ușoară creștere față de iunie 2015, potrivit datelor Departamentului de Transport din SUA.

Creșterea constantă a kilometrajului se datorează unui număr de factori, însă influenţa cu cel mai mare impart au avut-o, cel mai probabil, combustibilii.

Este, de asemenea, demn de remarcat faptul că atunci când americanii îşi planifică vacanțele de vară, concediul cu maşina poate fi o opțiune mai atractivă decât vacanţa cum avionul. În timp ce călătoriile lungi la volan pot fi obositoare, zborurile au devenit mai enervante și mai scumpe decât oricând.

Problemele cauzate chiar de companiile aeriene constituie principala cauză a întârzierilor zborurilor, notează Bloomberg. Printre acestea se numără defecțiuni mecanice și erorile de sistem, cum ar fi căderea calculatoarelor, care au ţinut la sol mii de zboruri Delta Airlines la începutul acestui an.

Acest lucru înseamnă că, deşi este vreme frumoasă și niveluri rezonabile de trafic, călătorilor nu li se garantează un zbor în timp util.

În același timp, biletul mediu al companiei aeriene include câteva facilități prețioase, iar zborurile necesită controale de securitate obositoare și consumatoare de timp.

Mai multe mile parcurse la volan nu este neapărat un fapt chiar aşa de rău precum pare. În timp ce șoferii din SUA bat recorduri de kilometraj, ei consumă încă mai puțin combustibil decât în ​​deceniile anterioare.

Economia de combustibil medie per mașină nouă a scăzut oarecum în ultimele luni, din cauza unei creștere a vânzărilor de SUV-uri, dar rămâne mult mai mare decât era acum un deceniu.

Media pentru luna Iulie a fost de 25,4 mpg, potrivit unui studiu al cercetatorilor Michael Sivák şi Brandon Schoettle de la Universitatea din Michigan Transportation Research Institute UMTRI.

Este o creştere de 5,3 mpg sau mai mult de 25 procente din octombrie 2007, când a început studiul.

Producătorii de vehicule au îmbunătățit în mod constant eficiența consumului de combustibil la aproape toate vehiculele noi, ca răspuns la standardele economiilor de combustibili care cresc în mod continuu până în 2025.

 

Această informaţie a apărut iniţial pe GreenCarReports

Citeşte articolul original pe Christian Science Monitor. Copyright 2016