Rochii de mireasa pentru toate gusturile

Rochia de mireasa trebuie sa vina, in primul rand, in intampinarea viselor femeilor. Binenteles, se va tine cont si de tendintele modei, dar in masura in care clienta doreste. "Este greu sa impui unei mirese un anume tip de rochie. Poti sa-i dai niste sfaturi, poti sa-i sugerezi ceva, dar sa-i impui este imposibil. Tocmai pentru ca fiecare femeie se viseaza intr-un anumit fel, si creatorul trebuie sa porneasca de la acest vis", a declarat Ruxandra Lungu, manager Xandra Group.Rochia poate sa resp

Rochia de mireasa trebuie sa vina, in primul rand, in intampinarea viselor femeilor. Binenteles, se va tine cont si de tendintele modei, dar in masura in care clienta doreste. „Este greu sa impui unei mirese un anume tip de rochie. Poti sa-i dai niste sfaturi, poti sa-i sugerezi ceva, dar sa-i impui este imposibil. Tocmai pentru ca fiecare femeie se viseaza intr-un anumit fel, si creatorul trebuie sa porneasca de la acest vis”, a declarat Ruxandra Lungu, manager Xandra Group.
Rochia poate sa respecte o linie clasica, fara sa fie banala. Prin linie clasica intelegem o rochie lunga, ampla sau, dimpotriva, mulata pe corp, de culoare alba, cu ornamente si accesorii asortate cu rochia.
Trebuie sa aiba personalitate si sa fie identificata ca atare nu doar prin nuanta clasica a materialelor folosite. Tocmai aceasta idee doresc sa o impuna casele de moda. „Tinerele se lasa convinse mai greu ca rochia de mireasa poate sa fie si de alta culoare decat alba. Cel mult isi doresc sa puna cateva accente sau accesorii pastelate cu nuante de vernil, roz, bleu sau crem”, este de parere Ruxandra Lungu.
In cazul costumului de ginere, se observa axarea pe vestele din materiale scumpe (de exemplu, brocartul), asortate cu rochia miresei, si pe lavaliere (care pot inlocui cravata sau papionul). Ideal este sa se asorteze cu rochia de mireasa. Daca aceasta este in tonuri calde, accesoriile costumului mirelui trebuie sa respecte aceeasi gama de culori.
Tendintele care se impun pentru rochiile de mireasa sunt corsetele de tip victorian si crinolinele, care confera volum partii de jos a rochiei. De asemenea, unii creatori de moda inlocuiesc diademele, coronitele si chiar voalul cu diferite accesorii (de exemplu, palarii). S-a renuntat tot mai mult la forma clasica a rochiei – ajungandu-se pana la folosirea pantalonilor – si la culoarea clasica a rochiei, ultima consecinta cromatica a acestei tendinte fiind chiar negrul.
Biserica ortodoxa nu impune un model anume si nici o culoare speciala a rochiei de mireasa pentru oficierea casatoriei. Singura conditie este aceea ca mirii care se unesc in fata lui Dumnezeu sa vina in „straie de sarbatoare” si sa fie imbracati decent. Cert este ca Biserica trece cu vederea micile extravagante ale modei.