Radu Țincu spune că marele pericol este atunci când o persoană se reinfectează

Sursă foto: pixabay

Un celebru medic din România dă cea mai proastă veste, în plină pandemie de coronavirus. Anticorpii dispar foarte repede în cazul persoanelor infectate cu COVID-19. În caz de reinfectare există un pericol major. Poți să-ți pierzi viața.

România este lovită crunt de pandemia de coronavirus. Zilnic, autoritățile anunță mii de oameni descoperiți, iar situația pare să scape de sub control. În acest sens, un cunoscut medic vine cu o veste extrem de proastă.

Medicul Radu Țincu spune că marele pericol este atunci cânt o persoană se reinfectează. Anticorpii dezvoltați în urma infectării nu ne protejează pentru toată viața. in contră, aceștia dispar după doar câteva luni. Doctorul vorbește despre un studiu dat publicității de Marea Britanie.

„Acest studiu nou vine să completeze alte studii mai vechi de acum câteva luni care spuneau același lucru, că nu avem o imunitate după Sars-Cov-2. Această imunitate variază de la 2 luni până la 6 luni.

Ce ne spun cei din Londra care au efectuat acest nou studiu, că din iunie 30% dintre cei care aveau acești anticorpi au pierdut acest titlu protector de anticorpi și sunt oricând predispuși la o nouă reinfectare. Persoanele în vârstă sunt în continuare plasate în grupurile vulnerabile deoarece dezvoltă mai puțini anticorpi.

Dacă ne gândim că anumiți pacienți cu patologii au trecut o dată de infecția cu coronavirus, cu o infectare pulmonară deja prezentă, o reinfectare poate determina o evoluție mult mai gravă a bolii la acești pacienți. Este interesant și faptul că cei asimptomatici au pierdut mai repede nivelul de anticorpi decât cei care au ajut simptomatologie.

Dincolo de acest studiu făcut în Londra, trebuie să spunem că sunt și alte studii care ne spun că undeva 8% din cei care dezvoltă COVID-19 nu fac anticorpi. Aceștia sunt predispuși la o reinfectare aproape imediat după ce au trecut de primul episod de infecție cu Sars-Cov-2. Dacă e să comparăm cu gripa, se pare că anticorpii dispar mai repede.”, a explicat Radu Țincu, conform RealitateaPlus.