Ministru: Scăderea TVA la carne la 9%, posibil chiar de la jumătatea anului 2015

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat în comisiile de specialitate din Parlament, cu ocazia avizării bugetului, că în 2015 va scădea TVA la carne de la 24% la 9% dacă încasările vor permite.

Noi am promis, şi noi şi primul ministru că, dacă pe parcursul anului 2015 încasările vor permite, nu vom ezita şi primul sector în care vom reduce TVA este sectorul de carne, nu numai la carne, ci la tot lanţul de producţie de piaţă care depăşeşte, din cunoştinţele mele 3 miliarde de euro, deci scăderea TVA de la 24 la 9% ar fi consistentă. Primul ministru a spus cel târziu la începutul lui 2016, asta nu înseamnă că, dacă la jumătatea anului, încasările o vor permite, nu vom ezita să facem această reducere” , a afirmat Constantin, în cadrul discuţiilor pe marginea avizării bugetului Ministerului Agriculturii, în comisiile de specialitate din Parlament.