Două consorţii sunt interesate să acorde consultanţă statului pentru finalizarea privatizării Romtelecom

Două consorţii au depus oferte pentru a oferi statului servicii de consultanţă în vederea finalizării procesului de privatizare a Romtelecom, a anunţat, joi, Ministerul pentru Societatea Informaţională /MSI/.

‘La registratura Ministerului pentru Societatea Informaţională (MSI) au depus oferte pentru Servicii de consultanţă prestate de un consultant specializat bancă de investiţii sau consorţiu format dintr-o bancă de investiţii şi un consultant juridic, care să aibă capacitatea de a presta servicii de investiţii financiare pe piaţa de capital în vederea vânzării pachetului minoritar de acţiuni deţinut de MSI la SC Romtelecom SA două consorţii: cel format din Swiss Capital SA, UBS Limited, Muşat&Asociaţii SPARL şi BT Securities SA (lider de consorţiu Swiss Capital SA) şi consorţiul format din Deutsche Bank AG (Londra) şi Raiffeisen Capital&Investment’, se menţionează în comunicatul MSI.

La începutul acestei luni, termenul pentru depunerea ofertelor de participare în vederea achiziţionării de servicii de consultanţă pentru privatizarea Romtelecom a fost prelungit cu două săptămâni, până la data de 21 noiembrie 2013.

Anunţul de selectare a consultantului financiar specializat în vederea finalizării privatizării Romtelecom a fost publicat în data de 7 octombrie 2013 de către MSI pe propria pagină de Internet, în presa românească şi internaţională (Financial Times).

Finalizarea procesului de privatizare a companiei Romtelecom a fost iniţiată în şedinţa de Guvern din data de 24 iulie, când a fost adoptată Hotărârea Guvernului pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 727/2005 privind unele măsuri pentru finalizarea privatizării societăţii comerciale ‘Romtelecom’.

Romtelecom este o societate pe acţiuni oferind astăzi servicii complexe pe piaţa de comunicaţii, de la telefonie fixă la Internet, televiziune digitală, IPTV, servicii combinate de date şi voce, precum şi un program permanent controlat de Customer Care.

Acţionarii Romtelecom sunt OTE International, care deţine 54,01% din capitalul companiei şi statul român prin MSI care deţine 45,99% din capital.

SURSA: Agerpres