Document. Patinoare de lux pentru locuitorii Sectorului 1. Suma colosală oferită de Primăria lui Tudorache constructorului. Țiriac e invidios

Miliardarul Ion Țiriac, cel care a construit, lângă București, un patinoar despre care spune că poate găzdui și o finală de Campionat Mondial ar trebui să fie invidios pe posibilitățile financiare ale Primăriei Sectorului 1, condusă de PSD-istul Daniel Tudorache. Prețul pe care instituția este dispusă să îl ofere pentru construcția unui patinoar pare să fie de peste 15 ori mai mare decât cel plătit de miliardar.

O veste bună și una proastă pentru locuitorii sectorul 1 din București. Vestea bună este că vor avea  patinoare noi. Vestea proastă este că bugetul Primăriei de sector, alimentat din taxe și impozite, va fi mai mic cu aproape 300 de milioane de lei, adică în jur de 60 de milioane de euro.  Plătitorul este  COMPANIA DE INVESTITII SI DEZVOLTARE IN SANATATE SI DOMENII DE INTERES PUBLIC-PRIVAT SECTOR1 S.A

Potrivit unui anunț de atribuire a contractului este de vorba despre construcția de patinoare în Parcul Bazilescu, Parcul Kisellef și la Sediul Primăriei Sectorului 1. Suma totală pusă la bătaie pentru ridicarea  patinoarelor este de aproape 283 de milioane de lei, adică circa 60 de milioane de euro. În anunț nu se menționează dacă în cele trei locații vor fi ridicate mai multe patinoare, dar este de presupus că este vorba despre câte unul în fiecare dintre locuri. În această situație, fiecarea patinoar ar urma să coste până la 20 de milioane de euro, o sumă uriașă în comparație, de exemplu, cu patinoarul acoperit făcut de miliardarul Ion Țiriac, la Băneasa. Potrivit declarațiilor celui care a fost an la rând cel mai bogat român, potrivit top 300 Capital cei mai bogați români, patinoarul său cu 500 de locuri și o gheață „care poate găzdui o finală de campionat mondial”, a costat doar 3,5 milioane de euro, de circa 15 ori mai puțin.

Condiții de licitație  interesante

Că Primăria sectorului 1 nu este chiar atât de interesată de bani ci mai dehgrabă de construcție în sine se vede și din condițiile de licitație. Prețul va avea o pondere de doar 50%, în timp ce garanția oferită și timpul de execuție câte 25% fiecare.