De sărbători, IKEA renunță la chifteluțe pentru ciorbă de burtă și sarmale

Retailerul de mobilă IKEA și-a schimbat meniul restaurantului din cadrul magazinului și servește la prânz, în loc de meniu suedez, preparate românești.

De la ciorbă de burtă, de praz sau de dovlecei la sarmale, iahnie de fasole cu oltenești sau tochitură cu mămăliguță, IKEA comercializează până la finalul anului astfel de produse, cu prețuri cuprinse între 3,5 și 9 lei.

Rămâne de văzut ce vânzare vor face măncărurile românești în comparație cu celebrul meniu suedez. Anul trecut, la restaurantul IKEA s-au vândut 3 milioane de chifteluțe suedeze. Potrivit lui Cornel Oprișan, retail manager IKEA România, din punct de vedere al veniturilor, restaurantul din Băneasa este în primele zece unități la nivel global al IKEA. Din cifra de afaceri a retailerului, 7% este dată de vânzările efectuate în restaurantul magazinului care adună zilnic 8.000 de clienți.