Chinezii au făcut primul pas în preluarea Rompetrol

KMG International NV, companie deținută de KazMunayGas, și CEFC China Energy Company Limited au finalizat astăzi transferul a 51% din acțiunile grupului de companii Dyneff, care deține active și operațiuni de trading și distribuție carburanți în Franța și Spania. KMG International va continua să dețină o participare de 49% în cadrul Dyneff.

Obiectivul KMGI și CEFC este ca Dyneff să devină o platformă de dezvoltare în Vestul Europei, beneficiind atât de accesul sporit la surse de aprovizionare, cât și de  sprijinul financiar necesar continuării și extinderii activităților și operațiunilor din sectorul energetic.

Cei doi acționari se vor asigură ca Dyneff își va menține angajamentele comerciale și financiare în fața partenerilor săi financiari și de afaceri.

Compania a evoluat de la distribuitor de produse petroliere la furnizor de energie în mai multe domenii. În luna iulie a acestui an, Dyneff a obținut autorizația de a deveni furnizor de gaze naturale în Franța pentru persoane fizice și companii.

În prezent, Dyneff este una dintre cele mai mari companii de distribuție carburanți din zona de sud a Franței. Compania livrează în fiecare an aproximativ 2,5 milioane metri cubi de produse petroliere prin cele trei canale majore de distribuție din Franța și Spania: 100 de benzinării sub brandul Dyneff si Rompetrol, 14 agenții comerciale si o capacitate de stocare totală de aproximativ 380.000 metri cubi.

CEFC China Energy Company Limited este un important jucător internațional în sectorul energetic (petrol, gaz și servicii financiare) și derulează operațiuni de profil în aproximativ 15 țări. Cu o cifră de afaceri de circa 30,5 miliarde de euro în 2014 și peste 20.000 de angajați în întreaga lume, compania s-a situat printre primele 500 cele mai importante companii capitalizate la nivel mondial și printre primele 500 cele mai influente branduri la nivel mondial.

KMG International NV este deținută integral de KazMunayGas – compania natională de petrol și gaze din Kazahstan. Aceasta deține și desfășoară operațiuni majore în rafinare, petrochimie, retail, trading, upstream și servicii industriale, aceasta avand aproximativ 7.500 de angajati si operațiuni în 12 piețe majore în regiunea Mării Caspice (Kazahstan, Georgia), în zona Mării Negre (Ucraina, Moldova, Bulgaria, Turcia, România) și în Europa de Vest (Franța, Spania).

 

Citește și: Cine sunt chinezii care vor să cumpere Rompetrol