Această carne reprezintă un pericol! Avertismentul unui medic nutriționist. Ce produse sunt recomandate

Chiar dacă este bine cunoscut faptul că doctorii nu recomandă consumul acestui tip de carne, el rămâne în continuare extrem de popular. În acest context, un medic nutriționist a transmis ce carne procesată și mezeluri sunt mai bune pentru consum.

Mezelurile crud-uscate sunt un produs premium la categoria carne🥩 Dacă tot am vorbit ieri de brânzeturi numindu-le un concentrat din lapte merită să amintesc și mezelurile crud-uscate, pe care le consider un fel de super-carne😋

Banala pulpă de porc este transformată în jambon la spanioli sau prosciutto la italieni, după ce este bine sărată, condimentată, uscată și afumată. E nevoie de săptămâni bune de așteptare pentru ca acest produs nobil să ia naștere🤗

Gustul devine mult mai complex, culoarea și consistența se schimbă, nutrienti se concentrează iar preparatul final nu mai are nimic comun cu bucata de carne proaspătă de la care s-a pornit”, a transmis medicul nutriționist Mihaela Bilic într-o postare de pe un site de socializare.

Consumul respectuos nu prezintă pericole

„În străinătate există o adevărată cultură pentru aceste mezeluri crud-uscate, care sunt consumate cu respectul cuvenit unui produs special, prețios🧐 Porția corectă este de 30-50g, tăiată în felii cat mai subțiri și savurată pe îndelete. Mezelurile nu sunt un aliment de bază, ci unul facultativ- se mănâncă din când în când, pentru plăcerea gustului.

Așadar alegeți mezeluri de calitate și bucurați-vă de existența lor, sunt o mărturie a tradițiilor gastronomice din fiecare țară🤩 Avem și noi salam de Sibiu și jambon de calitate, însă spaniolii și italienii chiar știu să prețuiască porcul😍🐷😂 Puțin și bun, fie ca sandviș, fie la cornet. Cu brânză uscată/parmezan, ca să fie meniul complet🤪”, a mai scris Mihaela Bilic pe Instagram.