Poluarea este un subiect ce pare fără de sfârşit pentru capitala României. Bucureştiul se confruntă din nou, sâmbătă dimineaţă, cu valori critice ale indicelui de poluare, potrivit platformei Aerlive, care măsoară calitatea aerului din Capitală.

Acestea sunt cartierele cele mai afectate de poluare sâmbătă dimineaţă

Sursa foto: aerlive.ro

Potrivit hărţii, valori ridicate de poluare se pot înregistra în mai multe zone din Bucureşti, în special în cartierele din vestul, nord-vestul şi nordul oraşului.

Valori critice sunt în zonele Pieţei Crângaşi, Blvd. Constructorilor, Mihalache şi Aerogării.

Rămâne de văzut ce vor anunţa autorităţile cu privire la aceste niveluri foarte ridicate de poluare înregistrate sâmbătă dimineaţă.

Situaţie gravă şi în urmă cu două săptămâni

În urmă cu două săptămâni, bucureştenii care au ieşit din case sau au vrut doar să deschidă geamurile locuinţelor s-au lovit de un miros greu de suportat, de cauciuc ars.

De vină au fost oamenii din mai multe localităţi din jurul Capitalei, care s-au apucat de incendiat cauciucuri, ca parte a unei “tradiţii” de Lăsata Secului.

Cele mai frecvente focare de poluare au fost în localitățile Vidra, Măgurele și în special în Sintești, a declarat Octavian Berceanu, şeful Gărzii de Mediu, pentru Digi24: „Ne raportăm la valorile maxime admise pentru o zi de PM10 și PM2,5, particule aflate în suspensie în aer, valorile au fost foarte mari aseară, s-a ajuns la de peste zece ori valoarea maximă admisă. Noi am lăsat zona liberă când ne-am retras și nu mai existau focare importante.”

Au fost depistate şi incendii cu 20 de anvelope de autoturisme.

„Am intervenit cu echipajele Gărzii de Mediu, Jandarmerie, Poliție. A fost o muncă destul de grea să identificăm câteva zeci de focare, pompierii ne-au ajutat foarte mult să stingem, iar unde a fost mai greu am rugat și populația să stingă aceste focare. Urmează să fie date amenzi, au fost verificate persoane de la fața locului”, a declarat la acel moment Octavian Berceanu.