Despre Transfăgărășan este vorba, care tocmai s-a închis (n.r. – drumul este închis parţial de toamna până vara din cauza zăpezii). Proprietarii de pensiuni și hoteluri de pe Valea Argeșului au încasări tot mai mari, cifrele cumulate depășind zece milioane de euro, anual. Era de așteptat: peisajul rivalizează cu Alpii elvețieni.

”Zona atrage anual 10 milioane de euro prin cele 100 de pensiuni și trei mari hoteluri”, spune Monica Gheorghiu, director general Turism Club.

De altfel, Transfăgărășanul este inclus într-un program de monernizare care va dura patru ani, valoarea proiectului fiind de 67 de milioane de lei. Cele mai importante modernizări care se vor face Transfăgărăşanului vor fi reparaţia şi construcţia de copertine speciale, peste care vor putea să cadă avalanşele, fără să pună în pericol şoferii care vor rula chiar şi iarna pe acest drum.

La capătul celor patru ani, ar trebui să se poată circula mult mai mult pe DN7C Transfăgărăşan,  respectiv nouă luni pe an, faţă de doar patru cât se circulă în prezent. Cel puțin așa au declarat reprezentanți ai Regionalei Braşov a CNADR.

Acest lucru va stimula și mai mult turismul din regiune, analiști din piață vorbind despre necesitatea creșterii capacității de cazare. Un exemplu de extindere este Cabana Valea cu Pești, de patru stele. Practic, între 2011 și 2014, gradul de ocupare a fost, aici, cu peste 30% mai mare decât media națională, în timp ce veniturile totale s-au apropiat de 11 milioane de lei. În aceeași perioadă, numărul turiștilor a fost de aproape 50.000.  ”Pe la Valea cu Pești au trecut anual, în medie, aproape 15.000 de turiști, dintre care foarte mulți turiști străini. O vacanță aici începe de la 550 lei de persoană, pentru un sejur de cinci nopți, de duminică până joi”, mai spune Monica Gheorghiu. De altfel, tot aici, în cursul vacanței de vară s-a oganizat o tabără de copii, care au cuprins tot felul de activități creative. Prețul unei astfel de tabere a fost de 1.900 lei pentru o familie (doi adulți și un copil, 5 zile cu demipensiune).