“În 2012 am continuat să ne dezvoltăm ca furnizor specializat de servicii de dezvoltare software și să diversificăm liniile de activitate. De asemenea, experiența noastră a devenit tot mai apreciată și la nivel local și a contribuit la avansul cifrei de afaceri cu 25%, până la valoarea de 1,4 milioane de euro, cât
am estimat la începutul anului trecut”, a declarat Alexandru Lăpușan, CEO Zitec.

După cum adaugă acesta, anul trecut, clienții Zitec au provenit în proporție de 50% din străinătate și 50% de pe piața autohtonă. Spre comparație, în 2010, 80% din cifra de afaceri era realizată din proiecte externe.

În ceea ce privește strategia Zitec de a investi în start-up-uri străine, în special din SUA, Alexandru Lăpușan a menționat că aceasta a continuat și în anul anterior.

Astfel, în 2012, Zitec și-a majorat investiția în Zipongo cu 100.000 de dolari, ajungând astfel la o sumă totală de 170.000 de dolari alocată proiectului care se adresează celor care îşi doresc un stil de viaţă echilibrat şi adoptarea unei diete sănătoase. În plus, start-up-ul american în care Zitec deține o participație minoritară a încheiat, în vara trecută, o rundă de finanțare de tip Seed, în valoare de peste 1 milion de dolari.

Producătorul local de aplicații online a susținut în anul precedent și un alt start-up din Statele Unite, o platformă online dedicată amatorilor de sporturi, numită HuddleHero.com. Lansarea publică a acestei platforme este așteptată în această primăvară.

Pe plan local, Zitec a lansat, în 2012, reţeaua de marketing afiliat Zaff.ro, axată pe vânzarea de produse turistice, cum ar fi cazările la hoteluri, prin intermediul platformei HotelPeeps, pachetele de vacanţe, în parteneriat cu Happy Tour, şi biletele de avion, oferite de Paravion.ro.

“Referitor la obiectivele pe care le avem în acest an precizez continuarea strategiei de creștere si diversificare, dar și realizarea unei noi investiții, de data aceasta într-un business local care urmărește să pătrundă și pe piața internațională”, a arătat Alexandru Lăpușan.

Zitec a încheiat anul trecut cu o echipă cu 15 oameni mai mare comparativ cu 2011, ajungând la peste 60 de specialiști atât în tehnologii open-source, cât și în tehnologii Microsoft.