Acesta a anunțat că reorganizarea Internelor se va face doar după consultarea CSAT și o decizie finală se va lua până pe 15 ianuarie. În cazul Ministerului Apărării se va apela la aceeași procedură, a mai spus Orban.

Premierul a declarat că Internele si Apararea sunt o „discutie separată” pentru ca e necesar avizul CSAT.

În ultim perioadă, s-a speculat că reorganizarea Internelor va duce la demiterea secretarului de stat, Raed Arafat. Șeful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU) a declarat că va pleca din România în cazul în care va fi demis.

Surse spun că i s-ar fi găsit chiar și un înlocuitor

Este vorba despre Radu Zamfir, supravietuitor al accidentului aviatic din muntii Apuseni. Acesta a fost supranumit „Eroul din Apuseni”. Acesta a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti în 1998, cu media generală de promovare a anilor de studii 9,63 şi media la examenul de licenţă 10.

„Mie mi-a salvat viața. Adică eu fără el, azi nu mai trăiam. Și nu mă refer numai la chirurgul Radu Zamfir, ci și la OMUL, Radu Zamfir. Pentru că în meseria este vital să fii ambele„, ne-a relatat una dintre fostele sale paciente.

„Eu nu m-am operat la dumnealui, dar pot să vă spun că am rămas uimită de câtă grijă poate să aibă de pacienții lui, indiferent de clasa lor socială. Le explică, vorbește frumos, calm, blând. Dacă e chemat noaptea, vine. Dimineața vine. Eu m-am gândit că poate locuiește în spitalul ăsta„, povesteșe impresionată o doamnă trecută bine de 70 de ani, internată în Spitalul Fundeni, locul unde Radu Zamfir este chirurg încă din anul 2000.


Te-ar putea interesa și: