Proiectul acordă guvernului mai multă putere în privatizarea serviciilor publice, dar a întâmpinat opoziţia crescută a deputaţilor din rândul socialiştilor şi al stângii democrate, cei doi parteneri în coaliţia condusă de conservatori formată după alegerile din iunie, potrivit Agerpres.

Votul urmează să aibă loc în aceeaşi zi în care ministrul de finanţe Yannis Stournaras va prezenta noul proiect de buget pentru 2013. Cele două mari sindicate ale ţării vor organiza miercuri seara un miting de protest împotriva măsurilor de austeritate din buget.

Greva ziariştilor a provocat întreruperea emisiilor tuturor televiziunilor şi posturilor de ştiri, în timp ce site-urile de ştiri nu au fost actualizate şi nu va apărea nici ediţia de joi a ziarelor.

Proiectul de lege privind privatizarea se află printre reformele cerute ca parte a acordurilor de ajutor financiar pentru Grecia, în cadrul cărora ţara primeşte împrumuturi de miliarde de euro de la alte ţări din zona euro şi de la Fondul Monetar Internaţional, dar în condiţiile în care sunt impuse măsuri de austeritate pentru a reduce datoria şi deficitul bugetar al ţării.

Premierul grec Antonis Samaras a afirmat marţi că negocierile s-au încheiat. Votarea proiectului de lege a fost însă amânată încă o săptămână şi Samaras a avertizat că se va crea haos în cazul în care nu va fi votat. Pachetul de măsuri de austeritate este esenţial pentru ca Grecia să primească împrumuturile, în valoare de 31 miliarde euro. Fără acest împrumut, premierul grec a avertizat că ţara riscă să rămână la 16 noiembrie fără fonduri.