Pasagerii Ryanair ar putea călători gratis, dacă vor accepta să stea în picioare sau pe scaune de bar, în cazul curselor cu o durată mai mică de o oră şi jumătate, a declarat preşedintele operatorului aerian low-cost Michael O’Leary, citat de Sky News. Mai mult, acesta susţine că oficialii Ryanair analizează eliminarea scaunelor din spatele avioanelor, pentru anumite curse.

„Am putea renunţa la ultimele cinci sau şase rânduri de scaune şi să spunem pasagerilor: Vreţi să staţi în picioare? Dacă da, puteţi călători gratis”, a spus O’Leary. Ryanair a cerut Boeing să analizeze posibilitatea de a adapta avioanele sau să livreze o nouă flotă, adaptată pentru transportul în picioare al pasagerilor.

Transport ca-n tren

Planul neobişnuit al operatorului va trebui însă aprobat de autoritatea pentru aviaţie din Irlanda. O’Leary a respins sugestiile că iniţiativa este o măsură de reducere a costurilor dusă prea departe. „Care este diferenţa faţă de trenurile în care mii de oameni care nu găsesc bilete cu loc sunt nevoiţi să călătorească în picioare, pe culoare? Acest lucru se întâmplă în mod regulat şi în metrouri”, a arătat el.

O’Leary a mai spus că s-a inspirat de la compania chineză Spring, care a anunţat că printr-o astfel de soluţie ar putea atrage cu 50% mai mulţi pasageri şi ar reduce costurile cu 20%. Ryanair a propus anterior mai multe măsuri de reducere a costurilor. O taxă pentru persoanele supraponderale a provocat indignare, ca şi alte măsuri, precum reducerea numărului de toalete.

SURSA: Mediafax