Deocamdată nu a fost anunțat cine urmează să îl înlocuiască pe Yorgos Ioannidis în funcția de director general al Romtelecom și nici care sunt motivele plecării acestuia.
Pe piață circulă mai multe zvonuri cum că Stefanos Theocharopoulos, CEO-ul Cosmote România, ar putea prelua funcția de director general în situația în care statul român va aproba propunerea OTE privind fuziunea dintre Romtelecom și Cosmote.
În această săptămână, reprezentanții OTE urmează să aibă o întâlnire cu oficialii Ministerului Comunicațiilor pentru a discuta despre listarea Romtelecom și posibila fuziune dintre Romtelecom și Cosmote.
Yorgos Ioannidis a fost numit director general Romtelecom în urmă cu patru ani. Anterior, el a ocupat funcția de director general OTENET din 2000 până în 2004, iar din 2004 și până în februarie 2007 a fost director executiv tehnic al OTE, acționarul majoritar al Romtelecom.
Stefanos Theocharopoulos a fost numit în funcţia de CEO al Cosmote România in ianuarie 2008. Theocharopoulos s-a alăturat grupului OTE în 2002 şi deţine, din anul 2006, poziţia de Director Executiv Business Development al companiei OTEGlobe, membră a grupului OTE. El a mai ocupat şi poziţia de Director Executiv Tehnologie în cadrul OTE Investment Services.

Înainte de a se alătura grupului OTE, Dl. Theocharopoulos a deţinut poziţii manageriale în companii precum O2 Germania, Dutchtone Olanda, Vodafone Grecia, Fujitsu Telecom Research Center Marea Britanie şi Ericsson Hellas/Grecia.
Stefanos Theocharopoulos este licenţiat al Universităţii Sussex în Inginerie Electronică, deţinând şi o diplomă de Master of Science în Comunicaţii Mobile & Comunicaţii prin satelit din partea Universităţii din Westminster.