Tumblr, cu sediul la New York, va continua să găzduiască peste 108 milioane de bloguri şi va fi condus în continuare de fondatorul şi CEO-ul, David Karp, 26 de ani.

Prin această preluarea, cea mai importantă de la numirea sa în funcţia de CEO al Yahoo în luna iulie a anului trecut, Marissa Mayer vrea să pună capăt tendinţei de scădere a traficului şi afacerilor Yahoo.

Tumblr a fost lansat în luna februarie 2007 şi are în prezent 175 de angajaţi. Comparativ, Yahoo! a fost înfiinţat în 1994 şi în prezent este unul din giganţii Internetului cu aproximativ 11.500 de angajaţi la nivel mondial. În ultimii ani însă, Yahoo! a înregistrat o scădere a cifrei de afaceri în condiţiile concurenţei reţelelor sociale.

Preluarea Tumblr pentru un miliard de dolari este un nou semnal al interesului crescut pentru start-up-urile din domeniul Internet, după ce Facebook a preluat aplicaţia foto Instagram pentru 747 milioane de dolari, chiar dacă dezvoltatorul acestei aplicaţii nu avea decât 14 angajaţi. AGERPRES