Sessions nu a dezvăluit aceste întâlniri când a fost întrebat despre contactele membrilor staff-ului de campanie al lui Donald Trump şi Rusia în cursul audierii sale pentru a fi confirmat ca procuror general, relatează Washington Post, citând oficiali ai Ministerului Justiţiei.

La audierea sa în ianuarie, Sessions a fost întrebat ce ar face dacă ar afla că cineva din echipa de campanie a lui Trump a avut contacte cu guvernul rus în timpul campaniei electorale din 2016, afirmă Washington Post.

"Nu sunt la curent cu niciuna din aceste activităţi", a spus el. "Am fost sunat într-adevăr de la un moment dat de un substitut o dată sau de două ori în cursul acestei campanii, dar nu am comunicat cu ruşii", a adăugat el.

O purtătoare de cuvânt a lui Sessions afirma că răspunsul nu a fost o minciună pentru că fostul senator a discutat cu vreo 25 de ambasadori străini în calitate de membru al Comisiei pentru forţele armate, conform aceluiaşi ziar.

Lidera democrată Nancy Pelosi a cerut prompt demisia lui Sessions. 'Jeff Sessions minte, a minţit în timpul audierii sale pentru confirmare de către Senat…Sessions nu este potrivit să servească legea la un nivel superior în ţara noastră şi trebuie să demisioneze', a cerut ea într-o declaraţie.

'Dacă este adevărat că Sessions a ascuns întâlnirea sa cu ambasadorul rus Kisliak, trebuie să se recuze el însuşi. Nu este vorba de o invitaţie, el chiar trebuie să o facă', a declarat Adam Schiff, reprezentantul democraţilor în Comisia pentru serviciile de informaţii. Comisia pentru serviciile secrete vrea să investigheze suspiciunile privind contactele între echipa de campanie a lui Trump şi Rusia, afirmase anterior Schiff.

Schiff a spus că democraţii şi republicanii au ajuns la un acord scris în acest sens miercuri seara târziu. 'Suntem hotărâţi să o facem', a spus el. 'Există toate motivele pentru a se face aici o investigaţie aprofundată'.

Într-un interviu pentru MSNBC, el a refuzat să furnizeze detalii despre probele pe care le deţine comisia, dar a spus că prima mărturisire este 'iminentă'.

Potrivit mass-media americane, membri ai echipei de campanie a lui Trump, inclusiv fostul preşedinte al acesteia Paul Manafort, au avut 'repetate contacte' cu înalţi oficiali ai serviciilor ruse de informaţii pe parcursul anului înainte de victoria surpriză a lui Trump în alegerile prezidenţiale. AGERPRES