Miliardarul american Warren Buffett, considerat a fi cel mai mare investitor la Bursa al tuturor timpurilor, este interesat de preluarea unor active ale AIG – American International Group fapt care pune intr-o noua lumina evolutia companiei americane care a fost salvata de la faliment in ultimul moment prin interventia guvernului federal.

„O parte a unitatilor, cea mai mare parte a acestora, va fi de vanzare intr-un an sau doi, iar noi am fi interesati de cateva”, a declarat Warren Buffet.

Vanzarea unor active ale AIG a fost confirmata de catre directorul general al companiei, Edward Liddy, care a declarat ca acest lucru se va intampla in urmatorii doi ani pentru a plati creditul acordat de autoritatile SUA si garantat cu 79,9% din actiuni.

Succesul fenomenal al lui Waren Buffet, cu o avere estimata la peste 52 de miliarde de dolari, este determinat si de faptul ca acesta s-a dovedit a fi foarte inspirat sa cumpere atunci cand toata lumea vrea sa vanda o dovada in acest sens fiind anuntul sau ca vrea sa investeasca 5 miliarde de dolari in banca americana Goldman Sachs care a primit, in urma cu doua zile, acordul Fed de a se transforma din banca de investitii in holding bancar.

Sursa: CNBC