Cu toate acestea, conform Bloomberg Billionaires Index, ziua în care "cel mai iubit finanțist din lume"  a făcut acest anunț i-a adus o pierdere lui Buffett de aproape 600 de milioane de dolari, provenită din deprecierea acțiunilor listate la bursă ale companiilor unde omul de afaceri este acționar.

Astfel, dacă pe 17 aprilie averea lui Buffett era de 45,2 miliarde de dolari, pe data de 18 aprilie, aceasta coborâse la 44,6 miliarde de dolari făcând ca diferența dintre averea Oracolului din Omaha și cea a a lui Ingvar Kampard, patronul IKEA, să ajungă la doar un miliard de dolari.

Foarte cunoscut în Statele Unite, Warren Buffet a revenit în ultima vreme în prim plan ca urmare a disputei dintre preşedintele democrat Barack Obama şi adversarii săi republicani cu privire la politica fiscală a Statelor Unite.

În septembrie 2011, liderul de la Casa Albă a făcut cunoscut că sprijină "legea Buffet", un nivel de impozitare de minim 30 la sută pentru veniturile anuale ce depăşesc un milion de dolari.

Miliardarul i-a dat numele său acestei măsuri, pe care o susţine, după ce s-a revoltat în public din cauză că plăteşte impozite mai mici decât secretara sa, în conformitate cu codul fiscal ce impozitează mai puţin veniturile din capital decât cele din munca depusă.