Vremea se schimbă radical. Alertă meteo în mai multe județe din țară. ANM a emis de Cod Galben

Vești proaste pentru români chiar în prima zi de Paște. Vremea se schimbă radical. ANM a emis cod galben de vânt puternic, începând cu ora 15.00. Potrivit meteorologilor, avertizarea meteorologică este valabilă în județele Sălaj și Satu Mare, în următoarele trei ore.

În același timp, reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au instituit cod galben în două județe din nord-vestul țării. Acesta este valabil în cursul zilei de astăzi, în intervalul orar 15.00-18.00. În intervalul menționat sunt anunțate intensificări temporare ale vântului cu viteze ce pot depăşi la rafală 55…65 kilometri la oră.

De menționat este faptul că, meteorologii au extins și avertizarea și în zonele joase din județele Arad și Bihor. Totodată, până la ora 18.00 pot fi rafale de vânt în județul Timiș în localitățile Sânnicolau Mare, Jimbolia, Dudeștii Vechi, Lenauheim, Comloșu Mare, Periam, Cenad, Teremia Mare, Lovrin, Sânpetru Mare, Tomnatic, Șandra, Saravale, Iecea Mare, Gottlob, Pesac, Checea, Beba Veche și Valcani.

Vremea se schimbă radical. Prognoza meteo ANM

În ceea ce privește situația din restul țării, cele mai mari temperaturi vor fi în Lunca Dunării, de până la 27 de grade celsius.

La fel de cald va fi şi în Capitală şi vom avea soare în cea mai mare parte a zilei, iar cel mai frig va fi în partea de nord, în zona Maramureşului, unde temperaturile nu trec de 22 de grade Celsius.

Totodată, și prin centru vor fi perioade cu averse torenţiale, însoţite de descărcări electrice.

Începând cu cea de a doua zi de Paște, adică luni, vremea se va schimba din nou. Potrivit datelor transmise de ANM, temperaturile scad destul de mult, iar vremea devine răcoroasă în vest, în centru şi în nord.

Meteorologii mai precizează că în anumite zone ale țării vom avea parte de vânt, dar și de precipitații.