Vremea rece nu dispare din România. Meteorologii nu au vești bune nici pentru Paști

Directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a vorbit la România TV despre momentul în care vremea rea va pleca din România și vom avea temperaturi mai ridicate. Ea a precizat că de sâmbătă, vom avea valori în creștere, dar vremea va fi în continuare rece.

„Mâine vom vedea valori în creștere de aproximativ 16-17 grade, dar vremea va fi în continuare rece pentru această perioadă din calendar, chiar deosebit de rece pe parcursul nopților și al dimineților. Dimineață vom putea observa până la -9 grade Celsius, valori în zonele intramontane din estul Transilvaniei și cel mult 7-8 grade Celsius în dealurile de vest. De sâmbătă vremea va începe să se încălzească, valorile temperaturilor fiind cuprinse între 12 grade pe litoral și până la 20 de grade în regiunile vestice. Duminică vom putea vorbi de valori de 22 de grade Celsius.”, spune Elena Mateescu.

Vremea se va răci din nou

Directorul ANM a mai spus că de la mijlocul săptămânii viitoare vremea se va răci din nou, în prima parte în perioada de vest, apoi centru și nord. Probabilitatea de precipitații va fi foarte mare în jumătatea vestică.

”De la mijlocul săptămânii viitoare, 14-15 aprilie, vom vorbi din nou de o răcire, începând cu partea de vest, centru și nord a țării și cu o probabilitate foarte mare de precipitații în jumătatea vestică a României”, a declarat Elena Mateescu, la România TV.

Ninsoarea va continua să cadă în România

În ceea ce privește ninsoarea, chiar dacă ne aflăm în luna aprilie, Elena Mateescu precizează că posibilitatea de a scăpa de episoadele de iarnă este redusă.

„Momentan, probabilitatea de a scăpa de episoadele de iarnă este redusă, deoarece în continuare, în zona montană, la altitudini mari vom putea vedea precipitații sub formă de ninsoare. Pe termen lung, în intervalul 12 aprilie – 10 mai, vorbim de valori de temperaturi pentru fiecare săptămână apropiate de normal. Precipitațiile vor fi prezente în săptămâna 12 – 19 în partea de sud-vest a țării”, a mai spus aceasta.

Cum va fi vremea de Paște

Elena Mateescu a mai spus că de Paște vom avea aprte de ploi și că prima săptămână din luna mai va fi mai rece.

“La începutul lunii mai vom avea parte de o săptămână mai rece, fiind vorba de săptămâna 26 aprilie – 3 mai și cu o probabilitate mare de precipitații în cea mai mare parte a țării. Datele meteorologice se mai pot schimba până la sfârșitul lunii”, a spus în încheiere Elena Mateescu.