UPDATE:

Din păcate meteorologii anunță că vremea se va încălzi până în 6 martie, temperaturile ajungând până la maxime de 14 – 16 grade Celsius. Vor urma însă trei zile în care valorile termice vor scădea iar nopțile vor fi geroase, cu minime de pâna la minus 9 grade Celsius, potrivit prognozei meteorologilor pentru perioada 1 – 14 martie.

Știre inițială:

Vremea o ia razna în România. Prognoza meteo ANM, temperaturi record pentru această perioadă. Meteorologii sunt uimiți

Meteorologii ANM anunță temperaturi record pentru această perioadă, de început de primăvară.

Joi și vineri va avea loc o încălzire bruscă a vremii, după care ANM anunță o noră răcire, pe parcursul căreia nu sunt excluse fenomene precum lapoviță și ninsoare.

Vremea o ia razna. Vreme foarte caldă în toată țara

Temperaturile încep să crească zilele următoare și vor fi în scădere abia începând de vineri. În Capitala se vor înregistra 18 grade Celsius, iar cerul va fi mult mai senin.

Vremea va continua să se încălzească pe parcursul zilei de joi și va deveni deosebit de caldă în cea mai mare parte a țării.

Cerul va fi variabil spre mai mult senin, cu înnorări spre sfârșitul intervalului în regiunile nordice, unde izolat vor fi ploi slabe, iar în zona montană aferentă, precipitații mixte.

Vremea o ia razna în România. Prognoza meteo ANM, temperaturi record pentru această perioadă. Meteorologii sunt uimiți

În zonele joase, mai ales din centru, est și sud, dimineaţa și noaptea, pe arii restrânse se va semnala ceaţă. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte, îndeosebi în zona înaltă, iar trecător, ziua, și în sud-estul teritoriului.

Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 10 și 19 grade, cu cele mai scăzute valori pe litoral și în deltă, iar cele minime între -5 și 6 grade.

Vineri spre sâmbătă, lapoviță și ninsoare

Vremea o ia razna. Vineri, în schimb, în vestul şi în nordul ţării, apoi treptat şi în zonele centrale, vremea se va răci accentuat, iar aria de nebulozitatea şi precipitaţii va fi în extindere; la început vor predomina ploile, apoi local în Maramureş, estul şi sudul Transilvaniei şi în Moldova vor fi ninsori şi lapoviţă.

Cu totul izolat, dimineaţa, vor fi conditii de polei. La munte vor predomina ninsorile, local moderate cantitativ.

În regiunile sudice şi sud-estice, pe parcursul zilei vremea va fi frumoasă şi deosebit de caldă, însă noaptea cerul se va înnora şi, cu precădere în Muntenia, local vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare.

Vremea o ia razna în România. Prognoza meteo ANM, temperaturi record pentru această perioadă. Meteorologii sunt uimiți

Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a ţării, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar la munte va sufla tare, cu rafale de 80…100 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

Temperaturile maxime se vor încadra între 4…5 grade în nord-est şi 17…18 grade în sud şi sud-est; minimele termice vor fi cuprinse în general între -6 și 3 grade.

Mai ales dimineața, se va semnala pe arii restrânse ceață.

Vremea în Capitală

Vremea o ia razna. În București, vremea va deveni deosebit de caldă pe parcursul zilei de joi. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu ușoare intensificări după orele amiezii.

Temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă de 2…3 grade, mai scăzută în zona preorășenească până în jurul valorii de 0 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

Pe parcursul zilei de vineri, vremea va fi frumoasă în Capitală şi se va menţine deosebit de caldă pentru prima decadă a lunii martie, cu o maximă a temperaturii aerului de 17…18 grade.

În timpul nopţii însă, cerul se va înnora şi se vor semnala precipitaţii sub formă de ploaie şi lapoviţă, iar spre dimineaţă posibil ninsoare. Minima termică se va situa în jurul a 2 grade.

Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare, cu rafale de 40…45 km/h.

Vremea o ia razna în România. Prognoza meteo ANM, temperaturi record pentru această perioadă. Meteorologii sunt uimiți