Vor fi gata aproape 100 de km de autostradă și drum expres în acest an!

Cătălin Drulă a explicat că aproximativ 90 de kilometri de autostradă și drum expres ar putea fi gata în acest an.

„A 0 Sud ar trebui să fie gata în 2023, conform termenelor contractelor. Sunt semnate cele trei contracte, pentru trei loturi, pe două dintre ele deja se lucrează. (…) Pe lotul trei vor începe lucrările în iunie și ar trebui să fie gata în 2023.

Pe Nord se poate semna contractul pe locul doi, între Corbeanca și DN 1 și Afumați. Aici, termenul ar fi 2024. (…) Aproximativ 90 de kilometri de autostrada și drum expres ar putea fi gata în 2021 (…) Prin PNRR vom avea autostrăzi moderne”, a declarat ministrul Transporturilor pentru Antena 3.

Ministrul a vorbit și despre datoriile uriașe ale CFR

În continuare, Cătălin Drulă a vorbit și despre datoriile uriașe ale CFR. Potrivit acestuia, concedierile fac parte din „eficientizarea acestei companii”.

„Nu e un lucru fericit, dar e parte din eficientizarea acestei companii. Așa este planul de restructurare în momentul de față. CFR Marfă are o datorie uriașă (…) au de da 3,8 miliarde de lei, noi am făcut un plan prin care să demonstrăm că returnăm acest ajutor de stat, dar și că continuă să existe un operator de transport marfă, de stat (…) CFR Marfă avea mulți angajați, problema este că nu avea de unde să le plătești salariile și atunci este acest plan de eficientizare din care să iasă o companie cu dimensiune de 50% – 60% față de cota de piață a CFR Marfă”, a completat ministrul.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea