„2011 a fost un an excelent pentru practica noastră, care a înregistrat o creștere semnificativă a portofoliului de clienți și de proiecte reprezentative, cu menținerea unui volum ridicat al tranzacțiilor asistate în condițiile în care valoarea totală la nivel de piață s-a restrâns față de anul precedent. Avansările privesc deopotrivă zonele de practică care ne-au consacrat (M&A, banking, imobiliar), cât și arii în plină dezvoltare cum sunt energia, concurența sau litigiile”, spune Alexandru Reff, Partener Reff și Asociații.
Firma de avocatură are un portofoliu solid în zona serviciilor financiare, valoarea totală a mandatelor pe acest segment urcând la 700 de milioane de euro. „Anul 2011 s-a menținut în tendințele impuse de anul precedent, băncile continuând să-și analizeze portofoliul de credite și accelerând procesul de restructurare a activelor cu probleme. Acolo unde este posibil, se încearcă realizarea unor restructurări în afara procedurii insolvenței (fie prin restructurarea creditelor, fie prin preluarea unor active), însă în continuare sunt multe situații în care insolvența nu poate fi evitată”, spune Andrei Burz-Pînzaru, Partener Reff și Asociații și coordonator al practicii de drept bancar și piețe de capital.
Tot anul trecut, Reff și Asociații  a asistat compania Fatrom în cadrul procesului de vânzare către DSM Nutritional Products, consolidându-și astfel portofoliul de tranzacții M&A, ce a ajuns la un volum cumulat de peste 300 de milioane de euro în ultimul an. În paralel, dinamismul industriei energiei și resurselor a generat mai multe mandate de consultanță juridică, mai ales pe segmentul energiei regenerabile.
„În contextul în care domeniul energiei regenerabile ia avânt, cu siguranță că numărul proiectelor de profil va crește și, implicit, presiunea aspectelor juridice aferente. Anticipând acest lucru, ne-am construit o echipă specializată care lucrează deja la proiecte extrem de interesante și complexe din punctul de vedere al implicațiilor juridice”, explică Georgiana Singurel, Associate Partner și coordonator al echipei de profil.
De asemenea, la începutul acestui an, Reff și Asociații a marcat o nouă tranzacție cheie pe piața imobiliară: achiziția complexului de birouri de clasa A, Business City Center din Timișoara de către fondul New Europe Property Investments plc (NEPI), căruia echipa de avocați i-a oferit consultanță juridică.
Reff și Asociaţii este societatea de avocați afiliată Deloitte România.