Marca VW, principala divizie a grupului Volkswagen, a înregistrat în luna ianuarie 2015 o scădere a vânzărilor de 2,8% comparativ cu luna ianuarie 2014 până la 507.100 unităţi. Vânzările realizate pe pieţele din Europa şi China, regiuni responsabile pentru aproape trei sferturi din livrările record de 6,12 milioane unităţi realizate anul trecut de marca VW, au scăzut cu un procent până la 124.900 în cazul Europei şi cu 0,7% până la 265.900 unităţi în cazul Chinei. În plus, în cazul Rusiei vânzările VW au scăzut cu 28% până la 6.200 de unităţi în ianaurie, afectate de deprecierea rublei.

'Ne confruntăm cu un an dificil. Grupul VW nu este imun la incertitudinile din anumite regiuni care vor continua în acest an', a declarat directorul comercial al grupului Volkswagen, Christian Klinger.

Anul trecut grupul Volkswagen a vândut un număr record de 10,1 milioane vehicule la nivel mondial. Obiectivul companiei este reducerea costurilor cu icni miliarde de euro la principala sa divizie în următorii doi ani pentru a putea reduce decalajul care îl separă de liderul mondial Toyota în termeni de profitabilitate.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.